Biofilm

In het menselijk darmstelsel bevindt zich een schadelijke slijmlaag welke door schadelijke bacteriën is gevormd. Dit wordt ook wel de biofilm genoemd. Je kunt het vergelijken met het slijmlaagje dat je in een bloemenvaas aantreft als je ze te lang laat staan, alle schadelijke bacteriën maken een slijmlaag om zich te beschermen. In het menselijk darmstelsel wordt dit een hele kolonie waarin vele bacteriën, maar ook virussen, parasieten en schimmels zich kunnen verstoppen. Het vervelende is dat de bacteriën het lichaamseigen materiaal gebruiken om die slijmlaag te maken en omdat het lichaamseigen is, is deze hierdoor lastig op te sporen en te behandelen.

Om die reden is het voor veel specialisten zo moeilijk om bepaalde bacteriën of virussen onder controle te krijgen, denk bijvoorbeeld aan Lyme.

Door de aanwezigheid van de biofilm is de darmwand over het algemeen uitgedroogd en licht tot zwaar ontstoken, zodat we een Lekkende Darm Syndroom (Leaky Gut) krijgen. De biofilm hecht zich hierdoor nog makkelijker aan de darmwand.

Nu zijn er enkele producten op de markt die gemaakt zijn om die biofilm op te lossen, maar hierbij blijft er nog altijd een deel van de biofilm achter. Deze groeit hierdoor net zo hard weer aan door de daarin nog aanwezige schadelijke bacteriën. Tevens komen er dan in één keer zo veel bacteriën, virussen en parasieten vrij in de darm, wat een grote belasting voor de gezondheid van de gebruiker oplevert.

De Darm Detox darmreinigingskuur pakt op zeer vriendelijke en effectieve wijze deze hele biofilm aan. Dit product bevat een gefermenteerde vezel van de bast van de Oliepalmboom. Deze vezel dringt op zachte wijze door de biofilm heen, zonder deze kapot te maken. Hierdoor wordt de darmwand weer bevochtigd.

Zodra de bevochtiging plaatsvindt kan de biofilm zich niet meer hechten en komt deze er simpelweg uitgegleden, zonder enig ongemak voor de gebruiker.

“Ik heb de 6-daagse kuur gedaan en ik ben heel blij. Ik voel me vitaler, energieker en helderder. Ik wilde mijn darmen schoonmaken en gezien wat er uit is gekomen en hoe ik me voel is het gelukt. De 3e dag vond ik even lastig maar toen ik daar overheen was, ging het prima. Wel wat hoofdpijn maar dat hoort erbij. Ik had geen honger en voldoende energie tijdens de kuur. De shakes koud drinken ging het beste. Vanaf eind 3e dag kwam de schoonmaak op gang;. Ik ga de kuur zeker 1 of 2x per jaar herhalen. Raad de kuur bij iedereen aan!”

 

Emmy Stelling
Vrouw & Essentie/Apeldoorn