FAQ

Wat is gefermenteerde vezel van de bast van een oliepalmboom?

Het werkzame bestanddeel in de DarmDetox is de gefermenteerde vezel van de bast van de volwassen oliepalmboom. Tijdens de palmolieproductie in Azië ontstaat jaarlijks ongeveer 10 miljard kilo aan afval bestaande uit palmvezel. Deze hoeveelheid vormt een reëel probleem in de afvalverwerking en staat al jaren centraal in de vervuiling van het milieu.

Om dit afvalingrediënt beter te kunnen verwerken, zijn mensen nog steeds op zoek naar nieuwe innovatieve toepassingen voor palmvezel. De vezel kan worden gebruikt als constructiemateriaal, brandstof en bij de productie van papier. Wetenschappers hebben ontdekt dat deze vezels niet alleen als materiaal kunnen worden gebruikt, maar ook als een bron van vitamine E en zelfs door een fermentatieproces zelfs door mensen kunnen worden verbruikt. De gefermenteerde vezel van de stam van de volwassen oliepalmboom heeft verschillende speciale eigenschappen en wordt veel gebruikt in cosmetica, medicijnen en met name voedingssupplementen.

Lijkt het gebruik van de DarmDetox op een vastenkuur?

Nee, een vastenkuur en de DarmDetox kuur zijn nauwelijks met elkaar te vergelijken.

Bij een vastenkuur neemt men geen voedingsstoffen tot zich, terwijl de DarmDetox kuur een uitgebalanceerde samenstelling bezit. Naast de ontgiftende werking bevat de DarmDetox kuur alle dagelijks benodigde voedingsstoffen.

Tijdens de kuur neemt u niets anders in dan het ingrediënt. Net als tijdens het vasten zijn kruidenthee en een glaasje biologisch vruchtensap wel toegestaan. Koffie en andere cafeïne houdende dranken zijn niet toegestaan.

Wanneer kan ik resultaten verwachten?
De hoeveelheid vervuiling in uw darmen bepaalt hoe snel u ontgift. De meeste gebruikers nemen na een dag al ontgifting waar bij het toiletbezoek. Bij ernstige vervuiling van uw darmwand kan het “ontslakken” 2-3 dagen op zich laten wachten.
Werkt de kuur bij sommige mensen ook wel eens niet?

In onze ervaring is dit met inachtneming van de gebruiksaanwijzing nog nooit voorgekomen. Wel is het zo dat elk mens anders is en op een unieke wijze op onze DarmDetox kuur reageert. Wanneer en hoe de biofilm het lichaam verlaat kan verschillen, belangrijk om te weten is dat de kuur wel altijd werkt.

DarmDetox is voortgekomen uit onze natuurgeneeskundige praktijk waar onze natuurkundig therapeut bijna 35 jaar ervaring heeft in het behandelen van patiënten. Tijdens het gebruik van de Darm Detox in onze praktijk zijn er honderden mensen tijdens en na het gebruik van het product doorgemeten met Bio-Resonantie. Dat de biofilm er niet bij iedereen ‘zichtbaar’ uitkomt is ons welbekend, maar sommige gebruikers bij wie dat zo gaat zijn dan soms teleurgesteld. Wij kunnen ons dat natuurlijk voorstellen, maar wij kunnen je op basis van vele jaren ervaring met het doormeten van mensen die deze kuur hebben gedaan toch geruststellen.

Er is dus een klein percentage mensen bij wie er tijdens de kuur niet merkbaar iets gebeurt. De DarmDetox kuur werkt echter altijd, dat is een mechanisch gebeuren. De statistieken wijzen uit dat de biofilm bij ongeveer 80% van de gebruikers er zichtbaar uitkomt. Dat houdt dus ook in dat bij 20% van de gebruikers de biofilm er niet zichtbaar uitkomt. Dit is dus heel normaal en is absoluut geen teken dat de kuur niet heeft gewerkt. Zodra men ons ingrediënt inneemt gaat het in de biofilm zitten. Dat kun je zelfs niet eens tegenwerken al zou je dat willen, het is nu eenmaal de eigenschap van het ingrediënt.
Degenen die geen biofilm naar buiten zien komen tijdens de kuur, hebben doorgaans een wat taaiere biofilm die een beetje dwars gaat liggen en dan niet vanzelf naar buiten komt. Dit is helemaal niet erg, men heeft dan flink wat darminhoud van voeding nodig om hem weg te krijgen en hij komt dan als men weer eet gewoon vermengt met de ontlasting naar buiten. Het enige nadeel daarvan is dat je hem dan niet meer als zodanig kunt herkennen en dit dan niet de ’typische sliert’ zal zijn.

Is de DarmDetox kuur veilig?

Ja, de DarmDetox kuur is zeer veilig. Het product is 100% natuurlijk en bevat geen toxische bestanddelen.

Wie mogen de kuur niet gebruiken?
Tijdens de detox kunnen eventueel vervuilende stoffen vrijkomen. Wij raden daarom het gebruik af bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en bij kinderen die de tienerleeftijd nog niet hebben bereikt.
Ik krijg de maaltijdshakes moeilijk weg en vind deze niet lekker, wat kan ik daar aan doen?

Sommige personen hebben moeite met het drinken van de maaltijdshakes, hierbij de volgende tips:

1. Neem de maaltijdshakes in 2 delen, eerst de ene helft van het zakje met 400ml en vervolgens de andere helft met 400ml water. Hierdoor is deze minder dik.

2. Om de smaak te verbeteren kun je een beetje biologisch diksap toevoegen. Allerlei soorten diksap zijn toegestaan. Ook mogen verse vruchtensappen, een beetje tomatenpuree of groentesap worden toegevoegd. Hiernaast mag er ook kaneel of andere soorten kruiden toegevoegd worden.

3. Sommigen vinden de maaltijdshakes lekkerder met warm water aangezien het dan meer naar pap smaakt.

Zal ik in de buurt van een toilet moeten blijven gedurende de kuur?
Dat is niet nodig. U zult iets meer dan gewoonlijk gebruikmaken van het toilet, maar het ontdoen van toxische materie gebeurt zonder enige moeite en is niet pijnlijk.
Zal ik door het gebruik van de DarmDetox kuur ook afslanken?

Jazeker door de kuur gaat uw stofwisseling ook weer beter werken. U zult dan ook zeker merken dat uw buikomvang afneemt.

De DarmDetox kuur is ook zeer geschikt als afslankmethode. In dit geval raden wij u onze 12-daagse detoxkuur aan.

Hoe lang zal ik de kuur moeten volgen?

Dat verschilt van persoon tot persoon.

Versnelde kuur (3 daags):
– Voor slanke personen die niet willen afvallen.
– Voor personen die een eerdere DarmDetox kuur hebben gedaan en een onderhoudskuur willen doen.

Normale kuur (6 daagse kuur):
– Voor personen met normaal gewicht.

Intensieve kuur (12 daagse kuur)
– Voor personen met overgewicht.

Waarom is er een af- en opbouwfase bij de kuur?

Dit is om de overgang van vast voedsel naar de detox minder groot te maken. Het afbouwen van voedsel vermindert eventuele ontwenningsverschijnselen. Vandaar dat wij ook aanraden het gebruik van koffie en alcohol op deze dagen te verminderen.

Na de detox is uw darmstelsel niet alleen gereinigd, maar ook enigszins kwetsbaar. De cellen van de darmwand komen nu rechtstreeks in contact met voedsel. De darmen hebben tijd nodig om aan deze nieuwe situatie wennen.

Daarom start u altijd met vloeibaar voedsel waarna u de volgende dag zacht en gekookt voedsel inneemt. In onze gebruiksaanwijzing vindt u meer informatie.

Wat moet ik doen mocht ik tijdens de kuur onverhoopt ziek worden?

Dat hangt af van de situatie.

Wanneer u zich grieperig voelt en hoofd- en spierpijn ondervindt dan zijn dit hoogstwaarschijnlijk ontgiftingsverschijnselen. Drinkt u dan vooral extra water en zet de kuur door.

Mocht u ernstiger gezondheidsklachten krijgen -iets wat wij nog nooit hebben meegemaakt- dan is het verstandig om de kuur te laten staan en een arts te raadplegen.

Als ik toch iets wil eten of iets anders dan water wil drinken tijdens de detox, mag dat dan?

Voor de beste werking is het beter tijdens de kuur geen ander voedsel te nuttigen. Als je toch iets wilt nuttigen, bijvoorbeeld omdat u normaliter veel calorieën verbruikt, dan kunt u het beste een gepureerde appel of gepureerde tomaat nuttigen. Dit maximaal 2x per dag.

Naast water is het ook toegestaan biologische kruidenthee, vruchtensap of groentebouillon te drinken
Voor mensen met duizelingen en/of te weinig energie is het ook toegestaan om zelfgemaakte smoothies te nemen.

 

Wat kan ik doen als ik geen stoelgang heb tijdens de kuur?

Bij een klein percentage van onze klanten komt de ontlasting niet direct op gang tijdens de kuur. Het is overigens niet noodzakelijk dat men direct of dagelijks stoelgang heeft tijdens de kuur, het is volstrekt normaal als dat om de paar dagen gebeurt.

Sommige mensen hebben een wat hardnekkigere biofilm, doordat deze door gebruik van onze kuur en vanwege het volume blijft zitten. Dit kan geen enkel kwaad, de biofilm komt er altijd uit, het kan alleen een paar dagen duren. Bij enkelen komt dit pas als ze klaar zijn met de kuur en ook dit is totaal geen probleem. De kuur is altijd geslaagd, echter is het resultaat dan wat later.

Indien gewenst kan men tijdens de kuur aanvullende maatregelen nemen om de biofilm er toch meteen uit te krijgen. Allereerst kan men dan pruimensap gaan drinken, of gewelde pruimen eten. Mocht dit nog niet afdoende zijn, dan adviseren wij het gebruik van magnesiumsulfaat. Dit is gemakkelijk online te vinden en te bestellen via bijvoorbeeld bijgaande link http://www.lekkerinmnvel.nl/bitterzout

Daarnaast is het ook bij sommige drogisterijen te koop. Men neemt dan 2 eetlepels opgelost in een longdrinkglas water. Het is verstandig vervolgens in de buurt van een toilet te blijven.

Mocht men problemen hebben tijdens de kuur die niet zelf op te lossen zijn is het  uiteraard altijd mogelijk via de mail contact met ons op te nemen.

Ik ben bezig met de kuur en heb weinig tot geen stoelgang. Daarnaast voel ik me opgeblazen. Is dit normaal?

Het is bij een bepaald percentage van de mensen normaal dat er tijdens de kuur niet veel uitkomt. Bij deze mensen zwelt de biofilm nogal op, omdat deze wat hardnekkiger is dan bij anderen. Het opgeblazen gevoel komt door het opzwellen van de biofilm veroorzaakt door de ingrediënten van ons product die maken dat de biofilm water opneemt en dit is een positief proces. Hierdoor kan het even duren voordat deze eruit komt, soms zelfs pas als men weer normaal gaat eten. In dat geval is het ook niet meer echt herkenbaar als de biofilm, maar testen hebben uitgewezen dat deze er wel altijd uitkomt.

Mocht je er niet comfortabel mee zijn dan kun je tijdens de kuur laxerende thee, pruimensap of in zwaardere gevallen zelfs bitterzout nemen. Maar wees gerust dat het beslist niet abnormaal is dat er niet zichtbaar iets gebeurt. Elk mens is anders en reageert op een unieke wijze. Het mooie van de DarmDetox kuur is dat het toch wel altijd zijn werk doet, of het er nu na 1 of pas na 7 dagen uitkomt. Houdt de moed er in en ga lekker door, de kuur werkt vanzelf op de biofilm in, zelfs als deze er pas uitkomt nadat je weer regulier eet.

Gaan er niet ook veel goede bacteriën verloren met de kuur?

Nee dit is niet het geval.

De goede bacteriën bevinden zich in de darmwand. Door het bestaan van de biofilm, de ongezonde slijmlaag, komt de darmwand in de verdrukking en droogt uit. Hierdoor ontstaat er een tekort aan goede bacteriën en een overschot aan ziekmakende bacteriën. Wanneer u zich ontdoet van de ongezonde slijmlaag zal de darmwand zich herstellen.

De DarmDetox kuur tast dus niet de „gezonde biofilm” aan, dit is ook strikt genomen geen echte biofilm. Maar dit is het gezonde slijmlaagje waarmee alle slijmvliezen van de mens mee zijn bedekt. Denk daarbij aan het slijmerige oppervlak van de binnenkant in de mond, dat is het gezonde slijmlaagje. Dat hoort normaal gesproken ook in de darm tegen de darmwand aan te zitten, maar omdat de schadelijke bacteriën een ondoordringbare laag met een vel erover heen vormen droogt het gezonde slijmlaagje uit.

Het gezonde slijmlaagje, als dat nog aanwezig zou zijn in de darmen, heeft geen vel waar ons ingrediënt in kan doordringen, dus kan door ons ingrediënt niet worden verwijderd. Door gebruik van de kuur verdwijnt de biofilm van de schadelijke bacteriën en kan het gezonde slijmlaagje in de darm weer worden opgebouwd door het lichaam. Na de kuur raden wij aan de goede bacteriën aan te vullen door bijvoorbeeld het eten van probiotische voedingsmiddelen en het gebruik van de Superbiotica waardoor de goede bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Op deze manier houdt u de darmflora in optimale conditie.

Wat moet ik doen als er reacties optreden tijdens het doen van de DarmDetox kuur?

Allereerst is het heel normaal dat er tijdens het volgen van de kuur reacties kunnen optreden. Men dient zich te beseffen dat het doen van een detox kuur altijd een soort van vergrootglas legt over de bestaande gezondheidssituatie. Het kan zijn dat als mensen bepaalde aandoeningen en/of kwaaltjes hebben, deze wat sterker naar voren kunnen komen tijdens het doen van de kuur. Op zich is dit een heel goed teken. Het geeft aan dat het lichaam ten tijde van de kuur de energie naar de plekken aan het sturen is om te herstellen. In sommige gevallen zijn mensen zich nog niet bewust van het feit dat er zich iets afspeelt in het lichaam voordat men aan de kuur begint. Als men vervolgens de kuur gaat doen, merkt men ineens dat het lichaam reacties vertoont en kan men dat niet thuis brengen.

Om deze reden hebben wij een uitgebreide informatieve video online die je kunt raadplegen om te zien wat je kunt doen om de eventuele ongemakjes die kunnen optreden tijdens de kuur op te vangen.

Wij adviseren je deze video te bekijken en de adviezen op te volgen. Mocht dat niet voldoende zijn kun je na het bekijken van de video ook altijd contact met ons opnemen voor begeleiding. Natuurlijk is het altijd zo dat mochten er zaken gaan spelen waarbij directe hulp nodig is, je altijd contact met je huisarts dient op te nemen.

Hoe ziet de biofilm eruit?
Smakelijker kunnen we het niet maken.bioflim

De bioflim kan er in één keer uit floepen zoals op de foto of gewoon in delen zonder dat je dat echt merkt. De ontlasting kan er anders uitzien dan normaal.

Is er een wetenschappelijke onderbouwing voor de kuur?

Een wetenschappelijke onderbouwing van een natuurlijk ingrediënt is zeldzaam. Alleen als het ingrediënt door een grote firma wordt verkocht die het zich kunnen veroorloven om wetenschappers in te huren onderzoek te doen kun je dat verwachten. Wij zijn een bedrijf dat uit idealistische overtuiging een ingrediënt op de markt brengt dat al enigszins prijzig is door de dure productiemethode. Als we dan ook nog wetenschappelijk onderzoek moeten laten uitvoeren, dan zou ons dat zoveel geld kosten waardoor het ingrediënt niet meer te betalen zou worden.

Wel is de biofilm reeds in een aantal wetenschappelijke artikelen aangetoond.

Klik hier voor het meest relevante artikel op dit gebied>>

De meest belangrijke quote uit dit artikel:
‘However, there is evidence showing that mucosal bacteria growing in biofilms on surfaces lining the gut differ from luminal populations, and that due to their proximity to the epithelial surface, these organisms may be important in modulating the host’s immune system and contributing to some chronic inflammatory diseases.’

Deze quote alleen al geeft aan dat de bacteriën die deze biofilm vormen, anders zijn dan de bacteriën die normaal voorkomen in de darmholte, dat ze het immuunsysteem in zijn werking aantasten en ontstekingsziektes veroorzaken. Geconcludeerd kan worden dat de biofilm bovenop de gezonde slijmlaag van de darmwand ligt. Deze schadelijke biofilm droogt het gezonde slijmlaagje dat de darmwand bekleedt uit, met alle ziekmakende gevolgen van dien.

Hierbij nog twee artikelen die het bestaan van de schadelijke biofilm bevestigen.
Klik hier voor artikel 1>>
Klik hier voor artikel 2>>

Verder zijn er naast eigen onderzoek in de praktijk ook ontelbare positieve resultaten van DarmDetox gebruikers over de hele wereld bekend.

Hoe vaak moet ik de DarmDetox kuur herhalen?

Hoe ga ik om met medicijn gebruik tijdens de kuur?

Heeft het volgen van de DarmDetox kuur gevolgen voor het slikken van de anticonceptiepil?

Het volgen van de DarmDetox kuur heeft in principe geen verminderde werking van de pil tot gevolg. Men dient dan wel de regel in acht te nemen om de pil voor het slapen gaan in te nemen. Op deze wijze mengen de werkzame stoffen uit de pil zich niet met de maaltijd shakes die dan vervolgens in de biofilm terecht zouden komen. Als men in de avond na het nemen van de laatste maaltijd shake minimaal 3 uur wacht met het innemen van de pil is er geen enkel probleem.

Gebruikerservaring

“Enigszins sceptisch heb ik de normale 6 daagse kuur gedaan. Ik had al zoveel dingen geprobeerd, adviezen opgevolgd om van mijn moeheid en darmproblemen etc. af te komen maar het hielp allemaal niet tot nauwelijks. Deze kuur heeft me geweldig verbeterd, het mooie van deze kuur is dat je merkt én ziet dat het werkt. Ik ben erg blij dat ik dit heb gedaan! Ik ga dit in mijn praktijk zeker aanraden.”

Marielle te Hoogeveen