Gebruikerservaring

Ik heb voor de derde keer de darmdetox gedaan. Voorgaan de keren was ik erg geobsedeerd door "de sliert", maar deze kwam niet. Wel had ik het gevoel dat de darmen echt wel werden geschoond en dat er delen van de biofilm losraakten.

Deze keer was de focus daar totaal niet. Ik had de pakjes nog liggen en dacht.. laat ik ze gebruiken voor ze op zijn. Na 2 dagen kwam de biofilm er uit. 😉 Zo zie je maar dat ontspanning tijdens de kuur ook erg belangrijk is. Ik heb het idee dat ik deze keer meer rotzooi uit mijn darmen kwijt ben dan de andere keren, terwijl ik hypergezond eet. Het had ook een nare geur, dus ik denk dat er echt oude stukken los zijn gekomen! Ik voel me fijn en schoon!

M. B.
Hilversum

Zoals eerder geschreven ben ik heel tevreden met de producten van Vitamunda en met name de Darm Detox. Echt geweldig! Wat ik echter heel jammer vindt is dat je niet de detox kan bestellen zonder schaker. Ik heb dit al een paar keer aangekaart en hoop dat er nu iets mee gedaan wordt!

Op naar minder plastic!

Hilde Heijn
Het Lichtpunt - Bloemendaal

Het is voor mij de eerste keer dat ik de darm detox heb gedaan. Super goede ervaring! Ik zit nu op de 3e dag en wauw... wat ben ik verrast. Ik zat er tegenop te kijken om een 6 daagse detox te doen, dus toch maar gekozen voor het 3 daagse programma. En jawel hoor, de biofilm is eruit. Ik ben in 3 dagen bijna 21x naar het toilet geweest.

Dag 1 kwam er meter lange ontlasting uit.
Dag 2 vond ik het zwaarst qua hongergevoel, ik was duizelig, werd licht in het hoofd en 4 glazen vruchtensap ingenomen, daarnaast miso soep gegeten, de behoefte naar zout was best groot.
Dag 3 gaat het veel beter en ik voel me best goed.

De shakes zijn niet erg lekker, maar daar kan gelukkig kokosmelk, cacao of zout aan toegevoegd worden.

Ik ben in totaal 3 kilo kwijt, mijn buik is platter en ik voel me erg schoon van binnen. Het detox programma is een aanrader, vooral voor mensen die af willen van een opgeblazen buik, wat kilootjes kwijt willen etc. Na deze ervaring is de behoefte om junkfood, suikers te eten weg, vooral wanneer je ziet wat er allemaal uit je darmen komt. Mensen realiseren zich niet hoeveel rotzooi er over de jaren heen wordt opgeslagen van binnen. Met gezond eten of een dieet, krijg je dat allemaal er niet uit. Daar is echt een detox met speciale ingrediënten voor nodig. Zeker een aanrader.

Rani
Nederland

Ik had nog nooit eerder een detox gedaan, ben nu meer met mijn gezondheid bezig via orthomoleculaire therapie, hierbij mijn ervaring met de 3 daagse kuur! Ik heb een redelijke gezond voedingspatroon sinds een aantal jaar, ben slank, doe aan intermitted fasting en eet al 30 jaar geen vlees (wel af en toe vis), ik drink ongeveer 4/5 koppen koffie per dag. De eerste dag kreeg ik begin van de middag gelijk detox verschijnselen (hallo koffieverslaving), erge hoofdpijn en ‘s avonds misselijk (zoals een kater), hele middag en avond op de bank of in bed gelegen, helaas heb ik de laatste maaltijdshake ook niet binnen gehouden en wilde ik echt stoppen met de kuur. Op tijd naar bed met wat paracetamol en de volgende ochtend was het gelukkig weg! Dag 2 ging al veel beter, wel rommelende darmen, nog geen ontlasting, ik mixte de maaltijdshake met ongezoet kokoswater en een beetje kaneel, af en toe in twee delen (met biologisch sap vond ik niet lekker). De snack- en eveningshakes heb ik niet genomen aangezien ik geen honger had tussendoor. Wel een halve avocado gegeten en regelmatig gistvrije bouillon gedronken aangezien de maaltijdshakes toch wat zoeter zijn en ik behoefte had aan wat hartigs. Ook pure tomatensap tussendoor vond ik heerlijk en veel thee. De 3e dag in de ochtend het eerste grote deel Biofilm, wat fascinerend! De 3e dag was makkeijk vol te houden. Nu dag 4, ik ben langzaam aan het opbouwen en er is al heel veel Biofilm losgekomen! Zeker voor herhaling vatbaar en dan een week van tevoren al stoppen met oa de koffie 😉

Daphne 40jr
Haarlem

Ik heb de detox meerdere keren gedaan en ben heel tevreden! Makkelijk in gebruik, lekkere smaak en vooral een hele goed werking! Ik deed de eerste keer 12 dagen, toen 6 en nu doe ik met regelmaat 3 dagen rondom de Nieuwe Maan of de Volle Maan. Warm aanbevolen!

Hilde Heijn
Het Lichtpunt

I did the 6 days detox. I did not know what to expect, so I did not expect much. So little did I know. After 4 days I felt very fresh and very energetic and active. I realized I had some mental fog around my head - and now it's gone. I was kind of healthy-eating all my life, but before the program I felt my digestion was not in a good shape. This is now repaired. When I eat food now, I feel that my body is processing it efficiently and I am not getting hungry so fast and it feels good to eat good stuff. My metabolism feels very strong compared to what it was before. I definitely recommend this and I will do the 3 days programs as well, when time comes.

Daniel
Denmark

Al vaker een detox gedaan, op verschillende manieren. Ben ooit begonnen met een sapkuur die me heel goed beviel, maar wilde wat makkelijkers waar ik niet veel tijd aan kwijt was en alsnog goed werkt. Dat doet deze detox voor me. Dit is de derde keer dat ik deze detox doe, maar dit is de eerste keer dat ik de kuur doe van 6 dagen.
Ik wist na mijn vorige detox dat deze echt werkt en wilde nu een keer een totale goede reiniging.
Het afbouwen ging prima, natuurlijk blijft dat hongergevoel. Van de shakes wist ik van te voren al dat ik er veel moeite mee zou hebben. Ik dacht gewoon aan het resultaat.
Dag 1 en 2 was ik erg moe en zwakjes.
De nacht na dag 2 heb ik ontzettend liggen ontgiften. Veel zweten, zelfs lichtelijk ijlen.
Dag 3 ging toen een stuk makkelijker, ondanks een tekort aan energie. Ik voelde me beter in mijn vel, traplopen voelde ik echter wel direct in mijn benen.
Dag 4 ging zo voorbij.
Ik nam mijn eerste shake trouwens pas om 12:00, de tweede om 16:00 en de derde om 20:00, zodat ik niet met een honger gevoel naar bed hoefde te gaan. En ik wilde ook niet dat er te veel tijd tussen de shakes zouden zitten, anders zou ik ook veel last van honger hebben. De “tussendoortjes” heb ik niet genomen, gezien deze niet van belang zijn voor het proces, alleen voor je hongergevoel.
Ik heb elke dag genoeg water gedronken, ik denk soms zelfs teveel, gezien ik voor 12 uur niets at en mijn lichaam moest vullen met water voor een wat voller gevoel.
Op dag 5 was ik er echt klaar me en dacht ik er aan om te stoppen, maar het was nog maar 1 dag en ik kon dit volhouden.
Dag 6 heb ik met moeite afgemaakt en ik was blij dat ik weer smoothies mocht drinken en een soepje kon nemen in de avond.
Wat voor mij, vreemd genoeg, werkte is het bezig zijn met eten. Dus koken en bakken voor andere mensen. Alsnog bij de lunch erbij zitten zodat ik het eten kon ruiken. Alsof mijn lichaam dan dacht dat er eten aankwam en dat het makkelijker maakte.
Ik heb in alle dagen van de kuur geen ontlasting gehad. Wel is mijn buik aan het brommen en gekke geluiden aan het maken. Mijn buik ziet er ook erg opgeblazen uit, maar ik denk dat als het eruit komt dat ook weer wegtrekt. Ik weet dat deze detox werkt, dus ik vertrouw er op dat het goed komt en ik straks weer van binnenuit helemaal schoon ben.

Lily
Utrecht

Het werkt maar je moet jezelf er enorm voor straffen. De shakes zijn echt niet te drinken. Dikkig en vieze pap.

Jeroen
Groningen

Zaterdag met de kuur begonnen. Was goed te doen, geen honger, hoofdpijn of moe. Shake niet lekker maar kort schudden en je klokt hem zo weg. Ik deed 2 x 200 ml met helft van zakje en daarna nam ik gelijk slokje verse jus d’orange tegen de “gras smaak”. De tweede dag ging ook prima, maar etende mensen om je heen wordt dan wel iets moeilijker. Eind dag 2 begon het te komen. Slijmerige ontlasting wat eigenlijk op diarree lijkt. Vol verwachting naar “de sliert” gezocht, maar die bleef weg. Wel een slijmerige substantie die niet op normale ontlasting lijkt. Dus naar mijn idee ging het werken. Vervelende alleen was dat ik enorm vaak naar de wc moest. Bijna rennen. Ook in de nacht 5 of 6 keer waardoor ik maar weinig had geslapen. Dag 3 was ik dus echt uitgeput. Gebeld met vitamunda want ik twijfelde of dit hoorde want bij mijn uitgebreide vooronderzoek had ik daar niets over gelezen. Het klopte en toen ben ik de maaltijdshake gaan nemen. Knapte wel meer op gelukkig. Ik nam overigens alleen de maaltijdshakes want vond t niet heel erg lekker zeg maar :). In de loop van de dag wel hoofdpijn en veel gerust. Dat hielp wel. Overdag gelukkig niet zoveel naar wc want als je al meer dan 20 x bent geweest ben je er wel klaar mee. Soms was het niet veel maar telkens de drang en kramp. Eind dag 3 is het weer raak. Om de 10 minuten zit ik op de wc. Nog steeds geen sliert als op de foto’s maar wel slierterige slijmerige substantie. Dus dat zal vast goed zijn. Hopelijk vannacht (ben nu eind dag 3) niet te vaak naar wc want daar word ik wel gek van. Maarja hopelijk merk ik na de kuur mooie resultaten! Al met al trots dat ik het gedaan heb, maar door de vele keren toilet bezoek zou ik het niet snel weer doen. Daarnaast vond ik dag 3, waarschijnlijk ook door korte slapen vermoeidheid en hoofdpijn ‘t zwaarst om niet te eten. Helaas wel gezondigd met een paar nootjes maar niet veel dus ben trots op m’n zelf.

Reactie van het DarmDetox-team:
Als we jouw verhaal zo lezen heb je het heel goed gedaan tijdens de kuur. Niet iedereen die de kuur doet heeft standaard zo’n mooie sliert. Een slijmerige soort van ontlasting geeft ook aan dat er biofilm wordt uitgescheiden. Het is ook heel erg goed dat je contact met ons hebt opgenomen toen je twijfelde, wij staan altijd klaar om te helpen. Wel heb ik nog een tip voor je, mocht je een vervolg kuur willen doen om ervoor te zorgen dat de biofilm niet weer helemaal aangroeit. Mocht je, je weer zo vreselijk moe voelen, dan kun je gerust 3 tot 6 glazen helder biologisch vruchtensap nemen om toch wat calorieën binnen te krijgen. Sommige mensen hebben voor aanvang van de kuur al een laag bloedsuiker gehalte en die krijgen dan tijdens de kuur met moeite de bloedsuikerspiegel op de juiste hoogte. Het gevolg kan zijn dat je, je dan erg moe kunt voelen en het drinken van vruchtensap onderbreekt de kuur absoluut niet en zorgt ervoor dat je er beter doorheen komt. In elk geval heb je goede resultaten gehad en is je lichaam een hoop van die nare biofilm kwijtgeraakt. We willen je daarom feliciteren en je kunt dus erg trots zijn op het resultaat!
Miranda

Hi, ik doe de 3-daagse kuur en ben nu op dag 3. Ik heb ontzettend hoofdpijn gehad de afgelopen dagen. Ik hoor iedereen over meterslange slieren, maar dat heb ikzelf helaas niet gehad tot nu toe. Enkel 3 x ‘een beetje’ wat lijkt op biofilm.
Ik vraag me alleen af.. hoe weten we zeker dat dit ‘biofilm’ is en niet de shakes (die ook lijm/slijm/glibberig zijn/worden als je ze even laat staan)? Ik vraag het me oprecht af!

Ans
Leeuwarden

Ik volgde de 3dagenkuur. Gedurende drie dagen zelfde symptomen: koud en moe. Telkens hoofdpijn in de namiddag/avond, maar daar kan de koffie-en suikerafkick voor gezorgd hebben. De derde dag minder vermoeid, alsof mijn lichaam wende... inzake stoelgang: nihil de eerste twee dagen, de derde dag wel iets wat op jullie foto's leek inzake biofilm. Wat ik me wel afvraag : de maaltijdshakeresten in mijn vaatdoek worden erg slijmerig. Zijn die slierten 'biofilm' niet gewoon de maaltijdshakes die uitgescheiden worden??

Reactie van het DarmDetox-team:
Beste Helene, de biofilm die je in de wc-pot ziet zijn stukken transparante biofilm gevuld met de shakes. Biofilm is een doorzichtig vlies wat taai kan zijn, maar ook soepel en slijmerig. Dit is afhankelijk van de 'leeftijd' van de biofilm. De shakes worden slijmerig en dik naarmate je het langer laat staan, maar worden door de maag en darmen helemaal uit elkaar gehaald door spijsverteringsenzymen. De vezels en okra dringen vervolgens de biofilm binnen en doen hun werk. De overige ingrediënten worden deels mee de biofilm in getrokken en deels door het lichaam verteerd.
Helene
Brussel

Gisteren was het mijn laatste dag van de 3-daagse kuur. Ik heb wel tot 15 x op het toilet gezeten (pakken biofilm floepten eruit). De eerste dag kwam er na 5 uur al een meterslange biofilm uit (eerste zakje om 9uur genomen en om 14uur was het al prijs). Eerlijk,… eerst was ik er wat twijfelachtig over, toen ik over deze methode van darmreiniging las op de site, want ik had al verschillende reinigingskuren gevolgd. Maar nooit poepte ik zo’n vieze massa uit mijn darmen. Vandaar dat ik voor de eerste maal ook maar een 3-daagse kuur volgde. Ik wist tenslotte ook niet hoe mijn lichaam ging reageren want ik heb zeer zwakke bijnieren (dicht tegen de grens van Adisson) en een trage schildklier. Ik vind de zakjes ook wel prijzig (door de productiemethode zeker), dus wilde ik ook zeker zijn dat het werkte. Op internet gaan er nl. verhalen de ronde dat die massa die uitgepoept wordt geen biofilm is maar afkomstig is van de gelmassa uit de zakjes en dus vooral je geldbeugel leeg gemaakt wordt en niet je darmen. En dat maakte me wel wat onzeker. Toch overtuigden de ervaringsverhalen mij om het toch te proberen.  Ik had het de eerste dag wat moeilijk met mijn suikerspiegel , maar dat loste ik de volgende dagen op door telkens de helft van het water te vervangen met biologisch fruitsap om de zakjes in op te lossen. En ik at 2x per dag een gekookte appel. Die extra 2 liter water was me wel te veel. Toch ben ik moeten thuis blijven van mijn werk omdat ik me te zwak voelde. Vandaar dat ik het de volgende keer in een vakantie periode zal doen. Ik was wel geschrokken dat er zoveel troep in de darmen zit. Ik eet nochtans bio en heel gezond met zeer weinig suikers. Eczeem en jeuk op mij huid zijn sterk verbeterd. Ja,ja,… gezondheid zit toch duidelijk voor een groot stuk in de darmen. Al bij al, een positieve ervaring die ik in de toekomst zeker nog ga herhalen.

Martine

Heb deze week de 3-daagse kuur voor het eerst geprobeerd. Ik heb de afgelopen jaren met Pfeiffer, Mycoplasma & Lyme geworsteld en onlangs werd ook Candida vastgesteld, dus mijn ziektebeeld is niet niks. Dit alles gaat gepaard met een enorme dagelijkse vermoeidheid en een laag energiepeil. Reeds van alles geprobeerd van antibiotica tot homeopathie, bio-resonantie, mesologie, lichttherapie, ... tot ik ergens de wijsheid las : "de dood schuilt in de darmen".

Heb koppijn en honger gehad de 1e dag van de kuur en inderdaad de smaak van de maaltijdshake is voor ernstige verbetering vatbaar (de erwtensmaak en -geur is indringend). Ik heb het opgelost door de shake ook te splitsen in 2 porties van 200 ml en heb er wat biologisch sap aan toegevoegd. Heb de 1e dag geen ontlasting gehad en ik vreesde dus al een beetje dat de €150 weggegooid geld was :-).

De 2e ochtend echter was daar een groot stuk van de biofilm, ik was zo blij als een kind ! Het werkt dus toch ! Eindelijk die vieze troep die me waarschijnlijk al jaren moe houdt uit mijn lijf en wat een geur ... Verder op de dag nog kleinere stukken biofilm voorbij zien komen. 's Nachts wat last gehad van krampen en slapen op de buik ging niet echt lekker.

3e dag borrelt darmstelsel er verder op los, nog steeds krampen en meerdere, kleinere ontlastingen.

Bottom-line viel de 3-daagse goed vol te houden. Op advies ga ik nu de komende weken de goede darmflora herstellen met de Repaira en Probiotica capsules.

Ik ga de kuur zeker nog herhalen en hoop dat hiermee een 1e belangrijke stap is gezet naar mijn (volledig) herstel.

Valery
***

Vandaag, de dag na een drie daagse kuur voel ik me beter dan ik me in maanden heb gevoeld. Ik zie, ruik, voel en denk helderder dan heel lang. Mijn buik voelt ruim en rustig. De darmen borrelen weer beter.

Ik nam de kuur op aanraden van een therapeute die ik erg vertrouw. Zij behandelde me de afgelopen maanden voor de ziekte van Lyme. Zij vertelde dat in Amerika soms een dergelijke kuur wordt gebruikt om oude resten op te ruimen omdat de biofilm een goeie schuilplaats kan zijn voor de bacterie.

Mijn lichaam voelde nu, na vele vormen van hulp, weer sterk genoeg ook deze reiniging aan te durven.

Ik had hoop dat dit zou werken aangezien ik steeds voelde dat de darmen een probleem bleven voor vermoeidheid, hoofdpijn en andere klachten in het herstelproces.

Ondanks een supergezond en suikervrij dieet bleef ik maar continue extreem moe en val ik niet af. Ik geloof niet dat ik gewicht ben verloren tijdens de kuur maar ik voel me heel erg lekker, en daar ging het om voor mij!

Het heeft wonderbaarlijk goed voor me uitgepakt dusver en ik hoop dat de energie die het gegeven heeft blijft.

Dank aan ieder die hieraan bij heeft gedragen. Weer een prachtige stap naar volledig herstel in een lange weg van zoeken en uitproberen naar wat echt helpt.

Ik ben wel blij dat ik echt ruim tijd heb genomen rust te nemen tijdens de kuur, dat was nodig, ondanks dat ik al veel doe aan ontgiften van het lichaam.

De eerste en tweede dag was ik erg van de wereld, duizelig, wat hoofdpijn en moeheid. Ik heb veel geslapen. Het ging beter na een koffie klysma op dag 2 en 3. Deze neem ik al langer en ik weet dat mijn lichaam daar inmiddels erg goed op reageert. Het hielp ook de biofilm kwijt te raken. Mogelijk zou advies anders gelden maar bij mij werkte het goed en ik ken mijn lichaam goed en luister daar nauwgezet naar.

Nadat ik het meeste van de biofilm kwijt was de tweede dag werd het beter. De derde dag knapte ik echt duidelijk al op. En vandaag voel ik me ronduit fit, en dat is heel lang geleden! Heerlijk!

Ik bleef wel wat hongerig en slap tijdens de gehele kuur dus dankbaar vandaag weer vloeibaar en morgen weer echt goed voedsel te eten 🙂

Ik hoop dat de darmen daar ook goed op reageren maar ben momenteel erg tevreden al met het resultaat.

De tip de maaltijden in 2 delen met extra water te nemen was een hele goede aanrader.

Ik vond vooral steeds maar een zoete shake een beetje een uitdaging maar dat loste ik op met wat zoutere groenteboullion en dat deed goed.

De drie daagse was een mooi begin, wie weet herhaal ik deze kuur nog eens als ik me vermoeider ga voelen.

Een aanrader, zeker! En vooral goed de tijd nemen en goed naar je lichaam luisteren om het juiste moment te kiezen.

Veel geluk ermee!

Zoe
Sun Mountain Studio

Deze week de darmdetox weer achter de rug. Dit is inmiddels voor mij de 4e keer. Nu kwam er bij mij net zo'n biofilm uit als op de afbeelding van jullie. Ongelooflijk! Ik voel me heel schoon weer. We verkopen (ook via mijn collega Josephine) de darmdetox in de praktijk maar krijgen wel vragen of het product duurzaam is? Dat weet ik dus niet....

Reactie van het DarmDetox-team:
Hartelijk dank voor de mooie review! De Darm Detox is zeker duurzaam. Het belangrijkste ingrediënt is de gefermenteerde vezel van de bast van een oliepalmboom. Het gaat hierbij om palmen die aan het einde van hun levensduur zijn en toch al gekapt worden. Op deze manier worden ze o.a. hergebruikt. Voor ons product wordt dus geen enkele boom gekapt.
m. willems
Uden, Natuur op je Bord

Op aanraden van kinesiologe C. Dam uit Eemnes ben ik aan de 3 daagse reiniging begonnen. Voor mij was het de 1e detox en ik was dan ook erg nieuwsgierig, vooral naar de biofilm. De shakes, vond ik lekker. De maaltijdshakes kreeg ik wat minder makkelijk weg, voor mij waren ze teveel. Ik heb ook 3 zakjes overgehouden. Deze ga ik gebruiken wanneer het goed uitkomt voor mij. Die kreeg ik moeilijk weg.

Dag 2 vond ik lastig vooral tegen dinnertime. Ik kon het eten wel van de borden afkijken. Energiepeil bleef goed, had ik niet verwacht en ook kon ik zomaar van de koffie afblijven..(Mijn gewicht ging van 60 naar 57.7 kg, nu zit ik op de 59.)

Maandag 22 mei was mijn 3e dag, nu 4 dagen later wacht ik nog steeds vol spanning op de biofilm....hoop toch wel dat hij eruit gaat komen, dat was toch de bedoeling.

Kitty Merza
Weerbaar Personeel Training & Advies Deventer

Ik heb de 3 daagjes kuur gedaan en me volledig aan het schema gehouden. De tips in het bijgesloten boekje waren erg handig en fijn om erbij te hebben. Netjes en professioneel verzorgd.

Heb een tenger postuur en een normaal voedingspatroon, maar ben gestopt met roken en wilde daarom graag eenmalig volledig ontgiften.
Heb de kuur bewust in een lang vrij weekend gepland zodat ik gegarandeerd rustig aan kon doen. Dat was prettig want ik was vermoeider dan anders, voelde me soms niet lekker (misselijk, moe & hoofdpijn van geen koffie) en moest vaak naar het toilet. Veel slijmerige ontlasting (biofilm?) maar verder geen afwijkende zaken. Energy level was niet hoger daarna. (Had ik stiekem wel op gehoopt). Maar misschien was de boel in mijn geval al redelijk goed & gezond?
Vond de 3 dagen +2 op-en 2 afbouw meer dan genoeg. Zeker omdat ik de maaltijdshakes echt vies vond en het met moeite wegkreeg. Op dag 4 en 5 kreeg ik meerdere aften in m’n mond en was ik alsnog 3kg lichter (terwijl alle shakes samen ruim de dagelijks aanbevolen hoeveelheid calorieën zouden moeten bevatten.
Dus het zijn in mijn optiek zeker geen volwaardige maaltijdvervangers, en vitamines erbij slikken is dus wel een must.
Ik ben blij dat ik het een keer heb geprobeerd. Maar of ik het nog een keer zou doen? Nee, eerlijk gezegd niet, want daarvoor deed het in mijn geval te weinig naar m’n gevoel.

Reactie van het DarmDetox-team:
Bedankt voor het achterlaten van een review! Ik zie dat u aangeeft dat u onze DarmDetox heeft gedaan om te ontgiften, echter is het zoals de naam zegt een darmreiniging en geen lichaamsontgifting. De slijmerige ontlasting waar u het over heeft is inderdaad de biofilm geweest! U geeft aan de smaak vervelend te vinden, door het toevoegen van biologische vruchtensappen of kruiden kunt u de smaken meer naar uw eigen voorkeur maken. Dit geeft daardoor ook direct variatie in plaats van altijd dezelfde smaak. Graag zou ik van u horen waar u gelezen heeft dat de shakes de dagelijkse hoeveelheid calorieën zou moeten bevatten van ±2000 calorieën, onze DarmDetox bevat namelijk minder dan de ±2000 dagelijkse aanbevolen calorieën. Dit kan dan ook zeker de reden zijn dat u bent afgevallen. Daarbij adviseren wij om er geen voedingssupplementen tijdens de DarmDetox te nemen gezien het lichaam gefocust is op de darmen en de vitamines daardoor minder goed zal opnemen.
G.W.
HORST

Zondag gestart met de 3 daagse kuur. Ik trof jullie folder bij de happines. Ik dacht dat is nou iets voor mij, niet perse afvallen, en 3 dagen is nog wel te overzien. Wel eens vaker aan detoxen gedaan maar nooit op deze manier resultaat gehad. Ik was ook een beetje huiverig voor de biofilm. Maar na dag 1 de volgende ochtend netjes de eerste streng in de toilet. Dat gaf me gelijk de moed om door te gaan. Ik heb de eerste dag wel hoofdpijn, wazig gevoel in mijn hoofd en verschillende emoties voorbij voelen komen. Ook zie je dan pas hoeveel reclame er op tv is met maaltijden. Pff. Maar het honger gevoel was na de eerste dag ook weg. Op dag 3 had ik savonds een avondje uit en heb toen even wat gezondigd en wat 2 maaltijdshakes gemist (1 wijntje gehad en wat hapjes). Maar die avond voor het naar bed gaan heb ik de maaltijdshake genomen omdat ik dacht dat het bij zou dragen aan de ontslakking. Maar ging met een knoop in de maag naar bed. Nu nog steeds op dag 4 laatste zakje ( omdat ik dus 2 maaltijdshakes achter liep) heb ik nog steeds een opgeblazen gevoel en een pijn op de plek van de 12 vingerige darm. Maar las dat die ook inclusief de dunne darm werd aangepakt dus hoop het dat het is. Ook gaat de stoelgang de laatste dag wat moeizaam, net of het minder los laat. Maaltijdshake kan ik nog maar net binnen krijgen en dan zit ik gelijk vol. Het idee er veel lucht in de maag en darm wordt geproduceerd.
Ik had niet gedacht dat deze 3 dagen zon goed resultaat opleverde. Elke dag genoeg energie gehad om er even op uit te gaan afwisselend met even rusten.
Groetjes Anouk

Anouk
Gelderland

Ik heb al weer een poosje geleden een driedaagse kuur gedaan en het was wel/niet makkelijk, maar achteraf heel best te doen! Ik zou het in ieder geval zo weer gaan doen.
Ik werd meteen na een uurtje 'ziek', dat zijn dus de ontgiftingsverschijnselen die je dus meteen al kunt krijgen. Op de 2e dag liet bij mij de film al los en op dag 6, 3 dagen na de kuur dus, was bij mij de hele film eruit en echt meterslange film heb ik voorbij zien komen. Ik was ook bezig met een koolhydraatarmdieet en voor de kuur viel ik niet zo goed af, maar na de kuur bleef ik constant per week een kilo afvallen. Nog een hele prettige bijkomstigheid is dat ik sinds de kuur geen deodorant meer nodig heb. Super! Ik wens iedereen heel veel succes!

wilma

We hebben beiden de 3-daagse gevolgd.
Aanvankelijk waren we zowel sceptisch als hoopvol, maar uiteindelijk toch overtuigd.

We hadden ons netjes voorbereid door de 2 dagen ervoor af te bouwen c.q. enkel vloeibaar te eten.

Dag 1
Beiden voelden we ons niet lekker: misselijk en hoofdpijn (ontgiftigingsverschijnselen) en koud en heel moe (gebrek aan koolhydraten vs sportieve/actieve bestaan).

Dag 2
De eerste strengen kwamen netjes in de plee. Geen hoofdpijn of misselijkheid meer, maar nog wel moe en koud. Gedurende de dag kwamen er mooie lange en daarna wat dikkere strengen met de ontlasting mee.

Dag 3
's nachts (Jonas) enorme honger. Heel vroeg in de ochtend een maaltijdshake genomen.
Beiden hadden we tijdens de ochtendontlasting wat lijkt op de biofilm van de dikke darm, gevolgd door een ongevormde brei aan exact het spul dat in de shakes zit.
Kortom, de boel is er uit. Het feit dat er na de strengen nog zo veel "los" spul achter aan kwam, was voor mij (Jonas) teken dat er inderdaad echt wat uit de darmen meegenomen wordt door de shakes.

Omdat er naderhand geen extra strengen meer te zien waren, zijn we halverwege dag 3 gestopt.

Algemeen
- In de flyer staat dat je geen enkele honger voelt en je energie op peil blijft, nou vergeet dat maar. Kan ook niet anders als je door veel sport een hoge basisverbranding hebt en dan enorm keldert in het aantal kcal mn koolhydraten
- Marinda vond de vanillesmaak van de shakes niet te harden
- Beiden hebben we een soort van mentale rust ervaren tijdens de kuur.

Al met al een succes en overtuigd van de werking van de darmdetox.

Marinda en Jonas
Amersfoort

Dag 1 van mijn 3-daagse darmdetox. Deze eerste dag start ik ook gelijk met een lichaamsmassage van 120 minuten, zo zet ik de ontgifting direct goed in gang en ga ik de (hopelijk niet al te zware dagen) ontspannen tegemoet.

Dag 1 was zwaar, hoofdpijn en honger. Wel heel veel geplast..........dat mag ook wel als je 4.4 liter water naar binnen werkt. In de avond toch maar een appel gegeten (zat te trillen) en een kop zoethoutthee gedronken. Vandaag met volle moed verder met dag 2. De weegschaal zegt -1.1 kg.

Dag 2 is nog zwaarder. Vanmiddag 1 gekookt ei gegeten en als diner een kleine portie speltpasta met tomaat. De honger is te erg. Daarnaast migraine en koude rillingen. Volgens mij ben ik echt helemaal ontregeld. Ik ga gewoon door met het drinken/eten van de zakjes, maar neem ook morgen twee hele kleine porties eten erbij als mijn hoofdpijn blijft.

Nu de vieze praat. Vandaag 2x stoelgang gehad en mensenlief wat zag dat er raar uit. Net een luchtige hoop met verschillende kleuren wat nergens op leek. Weg met die troep zal ik maar zeggen.
Dag 3 Ik ben opgestaan met hoofdpijn, maar ik voel me verder wel fitter dan de eerste twee dagen. Net stoelgang gehad...........wat een troep kan je lichaam verlaten zeg! De biofilm komt geleidelijk los en verlaat mijn lichaam. De weegschaal zegt weer -0.7 kg.

Met volle moed mijn laatste dag darmdetox in.

Drie dagen afzien met als resultaat -2 kg. Ik voel me fitter dan voor de kuur. Enig minpunt is de hoofdpijn/migraine die ik al vier dagen heb. (ontgiften of toeval? De laatste dag heb ik toch weer wat tussendoor gegeten, want de honger was te erg. Als diner een pannenkoek van boekweitmeel met appel en rozijn gebakken in kokosolie.

Dag 4 Vandaag heerlijk verse kippensoep en tomatensoep aan het koken, dat gaat vast en zeker smaken!

Ik zal deze 3-daagse kuur niet snel herhalen ben ik bang, de laatste dag stond ik kokhalzend de drankjes naar binnen te werken, maar ik ga proberen om 1 dag per maand mijn spijsvertering een dagje rust te gunnen en gelijktijdig te detoxen met de zakjes van darmdetox.

Na deze darmdetox zal ik het darmherstelprogramma van 1 maand gaan volgen.

Johanna
Utrecht

Dag 1 verliep zonder hongergevoel, alleen had ik het erg koud en erge hoofdpijn. Dag 2 was erger: de hele dag erg moe, hongerig, koud en s'avonds erge hoofdpijn. Nu dag 3, de maaltijdshakes gaan nu tegenstaan, ik neem 2 x de helft, dus niet meteen de hele shake. Ik denk dat het resultaat uiteindelijk fijn zal zijn en veel resultaat oplevert. Ik voel me niet meer zo opgeblazen. Maar ik vond het niet eenvoudig. Bij een volgende kuur zal ik ook meer mijn rust nemen. Ik zou er in ieder geval niet meer bij kunnen werken.

Reactie van het DarmDetox-team:
Sommige mensen krijgen het tijdens de kuur inderdaad nogal koud. Meestal zijn dat personen bij wie de schildklier niet optimaal werkt en deze mensen zouden er goed aan doen om na de kuur een Haar Mineralen Analyse te doen om te zien welke vitaminen en mineralen het lichaam tekort komt, waardoor de schildklier niet optimaal functioneert. Bij deze analyse krijg je ook een advies op maat om dit probleem te verhelpen. Wel is het zo dat je goed hebt doorgezet, dit is bewonderenswaardig. Ook mag je smaakstoffen toevoegen aan de shakes als de smaak je niet bevalt, dat maakt de kuur in dergelijke gevallen stukken makkelijker. Je kunt dan denken aan diksap, cacao poeder, kaneel of honing. De mensen die last van erge hoofdpijn hebben, zijn meestal personen die koffie nogal missen. Daarom adviseren we dan ook als men een vervolg kuur wil doen, om een week van tevoren alvast te stoppen met het drinken van koffie. Dan krijg je de hoofdpijn niet tijdens de kuur, maar al ervoor als je nog gewoon mag eten. Het nemen van meer rust is natuurlijk altijd een goed idee, veel mensen hebben niet altijd in de gaten dat het eigenlijk topsport is voor het lichaam om een dergelijke kuur te doen. Het is dan ook het advies om op een zaterdag te beginnen en dan is men meestal de maandag weer voldoende opgeknapt om weer aan het werk te gaan. In elk geval zijn we heel blij dat je, je niet meer zo opgeblazen voelt en we hopen dat je met deze tips de volgende keer makkelijker door de kuur heen komt.
Allaine

Als puber had ik enorm last van jeugdpuistje. Hiervoor kreeg ik van de dermatoloog Clamoxyl (antibiotica) voorgeschreven wat ik 2 jaar constant heb geslikt. Daarnaast had ik anorexia en leefde voornamelijk op zoet zoals Engelse drop en ijs.

Dus mijn darmflora was door de combinatie van het gebruik van suikerproducten en antibiotica behoorlijk “ naar de knoppen”.

Later raakte ik geïnteresseerd in natuurgeneeskunde en sinds 30 jaar eet ik biologisch en leef voornamelijk van groenten, fruit, superfoods en diverse soorten olie. ECHTER mijn darmen werden niet beter. Niet door homeopathie, niet door de darmspoelingen, niet door bioresonantie en niet door pro-biotica. Na 2 keer om een half jaar de 3 daagse darmkuur te hebben gedaan met aanvullend Detoxine, Superbiotica en later Repaira erbij zijn mijn darmen enorm opgeknapt.

Poepte ik eerst “blubber” nu is het een stevige drol geworden die direct naar beneden zakt in de toiletpot. Moest ik eerder 3 keer bij opstaan naar de wc, nu is 1 keer genoeg. Moest ik eerder rennen bij aandrang , nu kan ik het bezoek aan toilet rustig een kwartier tot een uur uitstellen. Tegenwoordig wordt ik blij van een toilet bezoek terwijl ik er eerder gefrustreerd van werd.

Dit is niet in een paar dagen gebeurd. Langzamerhand is het steeds beter geworden, in de loop van ongeveer anderhalf jaar.

Voor je darm is niets beter dan bovengenoemde producten. Mijn zegen hebben ze.

JvT uit Nunspeet

algemeen : ik wilde de darmdetox al een tijdje doen, maar heb eerst mijn lever een paar keer grondig gereinigd. Ik volg al sinds februari 2016 een Herbalife dieet wat me uitstekend bevalt en waar ik vele kilo's door ben afgevallen. Ik was nu echter op een plateau terecht gekomen sinds bijna 2 maanden en wil dit gaan proberen te doorbreken met de darmdetox. In tegenstelling tot wat in sommige andere recensies staat, valt de smaak erg mee. Ik ben natuurlijk al een hoop ge-shake gewend. Ik shake met de herbalife shakebeker (met een roostertje erin) en heb daardoor geen last van klontjes of klodders. Per dag wil ik hier een recensie schrijven over hoe de kuur op verschillende vlakken verloopt. misschien 2 handige tips : ik bepaalde vooraf op welke tijdstip ik wat zou nemen, wat ik aan de binnenkant van het doosje heb geschreven + ik heb een rond bakje in de toilet geplaatst, zodat ik de slierten makkelijk kan opvangen.

dag 1 : beetje rillerig en koud. soms heldere momenten en soms erg duf of zenuwachtige gevoelens in mijn lichaam. Aan het einde van de dag een beetje slapjes. midden in de dag had ik nog een normale ontlasting, maar 's avonds kwamen de eerste vooral dunnere slieten eruit, bredere stukken kwamen in stukken van 10 tot 15 cm. Ook kwamen er 'balletjes' uit variërend qua maat van een kleine knikker tot een krielaardappeltje. Het rook een beetje zurig (alsof ik gebraakt zou hebben). Ik voelde me na deze stoelgang wel gelijk veel frisser en opgelaten. Emotioneel ben ik vrij stabiel op dit moment, wel begon ik opvallend aan dingen uit het verleden te denken. 's Avonds na de maaltijdshake heb ik nog een Herbalife watershake genomen om mijn lichaam de vertrouwde dagelijkse dosis voedingsstoffen te geven en het slappe gevoel verdween daardoor.

dag 2 : na dag 1 ben ik ruim een kilo kwijt - leuke bijkomstigheid en ik ben door mijn plateau heen ! Vandaag heb ik het niet meer koud en voel me minder slap dan gisteren. Opvallend zijn de zachtheid van mijn huid, vooral van mijn onderbenen en voeten. Vaak was deze huid wat droog. Ook de huid van mijn gezicht voelt zachter aan. Ik heb een nog frisser gevoel in mijn buik. 's Middags eet ik een appel die ik heel goed kauw, omdat ik de behoefte voel om te kauwen. Ik ben erg opruimerig en strijk in één keer de hele was weg. 's middags begin zaken op te schrijven, het lijkt wel of ik nu overzicht heb over bepaalde dingen. Emotioneel of huilerig ben ik nog steeds niet (is misschien een verkeerde verwachting van mij geweest). ' Middags valt ook op dat ik jeuk krijg aan mijn buik op verschillende plaatsen. Na mijn middagsnack voel ik weer leeg en neem een kop biologische bouillon, die te zwaar valt op mijn buik en besluit dat de komende dagen niet meer te nemen. Overdag moet ik 3 keer naar de toilet, maar 's avonds een aantal keren vlak na elkaar. 's Avonds komt er meer moes uit dan echte slierten. De geur ruikt niet meer zurig, maar meer naar nat gemaaid gras of zoiets. Van iedere stoelgang maak ik foto's om te kijken of ik een patroon kan ontdekken. Tot nu toe ontdek ik dat er overdag meer slierten zijn en 's avonds meer moes. Ben benieuwd of dat dit morgen ook zo is. Ik heb een zesdaagse kuur gekocht en denk er nu aan om toch voor de 12 daagse kuur te gaan. Ik heb immers nog overgewicht en de kuur is makkelijk vol te houden

dag 3: Het gewicht gaat nog steeds met sprongen naar beneden - fijn ! Vandaag een hele opruimerige dag gehad. De boekenkast eindelijk eens aangepakt. Verder was opvallend vandaag dat zowat vergeten herinneringen uit het verleden naar boven kwamen. Mijn huid voelt nog steeds zachter aan. Na de ochtendontlasting met de gebruikelijke slierten en moes, de hele dag verder geen ontlasting gehad. Rond 18 uur ben ik wat aardbeien gaan eten en wat zelfgemaakte peterseliesoep. Toen kreeg ik wat lichte buikkrampen en kwam er na 10 minuten erg veel ruikende ontlasting vooral dikkere strengen en wat 'gummy moes'. Vandaag voelde ik me sterk, was helder, was vrolijk en had geen enkel moment dat ik me slap voelde of honger had. Ook voelt mijn buik zoveel frisser en schoner dag na dag. Ik heb de zesdaagse kuur gekocht, maar denk er nu aan om deze kuur om te vormen tot een 12-daagse kuur, omdat ik overgewicht heb en het makkelijk vol te houden is tot nu toe.

dag 4 : in tegenstelling tot de goede dag gisteren, was dag 4 vrij zwaar. Wel bijna weer een kilo kwijt. Een aantal momenten slap en hongerig gevoeld en tegen de avond was ik vrij duf. Alleen 's morgens stoelgang gehad, maar daarna de rest van de dag niet meer. Om de stoelgang op te wekken heb verse jus d'orange gemaakt, maar het hielp niet. Mijn tong is wit uitgeslagen en brandering, dit zullen ontgiftingsverschijnselen zijn neem ik aan, maar om eventuele aften te voorkomen, spoel ik mijn mond na met mondwater. 's Avonds vlak voor het slapen gaan heeft mijn partner mijn buik gemasseerd, maar ook dat mocht niet baten. Op sommige momenten overweeg om de kuur te stoppen, maar ga kijken hoe dag 5 verloopt. In bed kan ik niet slapen en sta vervolgens om 1.30 uur op om wat zelfgemaakte peterseliesoep te eten. Opnieuw veel herinneringen uit het verleden.

dag 5 : steeds meer verlang ik naar vast voedsel en voel me slap. Na de middagshake besluit ik er mee te stoppen en eet een appel en sinaasappel in 1 keer op. Helaas geen 6 dagen vol gehouden. Toch is het een kuur die ik zeker ga herhalen. Ik heb met eigen ogen de biofilm uit mijn darmen gezien en ben blij dat die troep eruit is. Ik voel me fris, oplucht gevoel in mijn buik, mijn huid is veel zachter, ik proef veel meer, ik ben opgewekt, heb energie, ben opruimerig en 3,3 kilo afgevallen (na een aantal dagen 0,5 kilo erbij vanwege het vaste voedsel, maar niet aangekomen!).

LF

Ik heb de zes daagse kuur gedaan. De eerste shake dag was erg zwaar. Maar daarna ging het steeds makkelijker. Het werkt echt, en de biofilm komt er uit. Het geeft echt een schoon gevoel en ik ben lekker afgevallen. Top product!

Annelies

De 3 daagse kuur vanavond afgerond. Heb al een aantal kuren gedaan maar het resultaat bij deze kuur overtreft alle verwachtingen. Op de eerste dag kreeg ik een ontzettend opgeblazen gevoel en geen ontlasting. De tweede dag echter was het bingo. Moest in totaal 12 x en in etappes kwam er van alles uit dat er niet hoorde!
Op de derde dag was het alleen in de ochtend raak.

Qua energie zat ik prima. Heb zelfs elke dag nog rustig een uurtje kunnen sporten.

Kortom voor herhaling vatbaar

Ruben Jongkind
Aprendo

Omdat ik licht ondergewicht heb was ik een beetje huiverig om aan de detox te beginnen. Omdat ik al jaren vermoeid ben, wilde ik het toch proberen. Heb daarom voor de 3-daagse kuur gekozen. Ik moet eerlijk zeggen dat het me heel zwaar viel om niet te eten. Ik kookte wel voor mijn gezin, maar ging dan maar van ellende naar boven als ze aan tafel gingen. Daarbij merkte ik dat ik het steeds koud had, vooral vanaf de tweede dag. Alleen een warm bad hielp dan. Ook bleef ik de hele dag door honger houden, heb een snelle spijsvertering. Wat de maaltijdzakjes betreft: de Snacks zijn het beste te doen. Een beetje wortelsap erbij en dan smaakte het prima. De Maaltijd Shake vond ik echt veel te zoet waarbij de vanillesmaak echt overheerste. ik had echt moeite om deze weg te krijgen. Vandaag mag ik weer mijn maaltijden opbouwen en genieten van een soepje. Resultaten: Ik merkte dat mijn gezichtshuid een stuk verbeterde. Wat de vermoeidheid betreft, merk ik helaas weinig verschil. Het zal iig goed zijn geweest voor mijn darmen om een paar dagen rust te krijgen.

Nicole
Nicole Voss

Een mooie ervaring en de biofilm komt er echt uit, bij mij elke dag een beetje.
De smaak was niet altijd lekker, maar de 3 zakjes met 2 keer 300 ml gaat beter dan in 1 keer te nemen. Hopelijk is er nog wel wat aan de smaak wat te doen, want die is niet echt lekker.
Maar een nieuwe ervaring is wel dat ik geen behoefte heb aan koffie en alcohol. Verder voel ik me ook heel energiek en ben het van plan om 1 keer per jaar vol te houden.
Een bijzonder product!!

dorine westerduin
praktijk voor oefentherapie Cesar

Het was goed te doen vooral als je de shakes met 2 rietjes tegelijk op zoog.
Ik kreeg gaande weg wel steeds meer een opgeblazen gevoel.
Dus echt bevrijdend was het voor mij niet.
De biofilm kwam pas na de kuur geleidelijk los.
Nu heb ik wel erg trage darmen.
Ik ben na 5 dagen gestopt.
Misschien ga ik het nog wel eens een keer doen.
Ik merk niet veel verschil met mijn energie niveau.

MH
Zutphen

Ik wil je even laten weten hoe tevreden ik ben over jullie product. Heb vorig weekend meteen de detox gedaan en het heeft mij gered!
Het is ongelofelijk hoe goed ik me nu voel, zo energiek en opgewekt, alsof er een gordijn is opgetrokken.

Ursula

Afgelopen week heb ik met veel succes jullie detox gedaan. FANTASTISCH!!!
Lof aan allen die dit product hebben ontwikkeld! Die biofilm komt er echt uit!!

En verder: het is 'n zoooo vreselijk makkelijke kuur om te doen. En de informatie erover is ook super duidelijk. Geen ge-nadenk over "wat nu ook alweer" en "wat is de volgende stap". Je kan het heerlijk ongecompliceerd doen terwijl je werkt. Echt errguug goed. Mijn man wil het nu ook doen, en een collega van mij ook. Dus ga er twee bestellen binnenkort.

Julia Rijnvis

De 2 dagen voor de start gingen gemakkelijk moet ik zeggen. het afbouwen was een eitje.

De kuur; de eerste dag ging relatief eenvoudig. wel wennen aan de smaak, die maaltijd is niet echt lekker. maar denken aan gepureerde doperwten…
ik wilde het perse puur houden, dus geen verstoren met ander eten of toevoegingen. de tweede dag was in de ochtend nogal zwaar. lastige grote boodschap
gehad en de rest van de dag met tegenzin de maaltijden opgedronken, de rest ging wel. 3x schudden met de poeder en het water, dan blijft er nog wel een drab op zitten. Ik denk dat mensen dat vies vinden.
de derde dag was een eitje en gebeurde er eigenlijk niets bijzonders.

al met al alleen de 2e dag dus lastig. de 4,5l water op een dag is wel te doen. totaal wel aardig afgevallen (meer dan 3,5kg). het fijne gevoel wat in forums beschreven wordt heeft er natuurlijk ook mee te maken dat je in je middel een stuk slanker bent geworden. Er zal wel weer een paar kg bij komen, we zien wel.

De film is er denk ik deels uit gekomen, dus dat zal ook wel goed komen.Verder is het buikje al een lange tijd niet meer zo bijna plat geweest.

Dag na de kuur was ik volgens mij een stuk actiever dan normaal, m'n collega's vonden dit wel vervelend ? Ik ben nu weer wat rustiger, het is wat aan het normaliseren denk ik.

Al met al blij dat ik het gedaan heb, maar sterkte aan de mensen die dit ieder half jaar willen doen. Vind dat toch wel wat heftig.

Ik ben uiteindelijk dus helemaal tevreden!

Ben

Het meest opmerkelijke effect van de kuur, naast natuurlijk verbetering van de stoelgang (regelmatiger, en nu lichtbruin van kleur terwijl het altijd donkerbruin was) en een verbeterd herstelvermogen (Lyme en Herpes zijn nu beter behandelbaar, en ik ben minder vaak en minder lang moe), is eigenlijk dat ik geestelijk helderder ben. Ik ben stabieler en innerlijk een stuk rustiger. Ook kan ik duidelijk beter informatie opnemen, vasthouden en verwerken. De verbeterde opname capaciteit van mijn darmen komt kennelijk direct ook tot uiting in een verbeterde geestelijke opname capaciteit!

Verder ben ik onder de indruk van de effectiviteit van de kuur. Bij geen enkele andere vastenkuur en darmreiniging (waar ik er vroeger veel van gedaan heb) komt de biofilm er uit. Door de positieve effecten ben ik ook nog een paar weken van de koffie afgebleven, en nu al een paar maanden vrijwel zonder alcohol. Toen ik weer wijn ging drinken voelde ik direct de volgende dag hoe veel minder fris ik was dus daar ben ik weer mee gestopt.

R. G.
Acupuncturist / Bioresonantie therapeut

Tot mijn verbazing had ik geen hongergevoel tijdens deze kuur. Een bijkomend voordeel is dat ik 7 kg ben afgevallen dus ik kan makkelijker in mijn kleren. Toen ik met eigen ogen de biofilm zag, voelde ik mij ook veel schoner. Na de kuur slaap ik per nacht een half uur minder en heb ik meer energie om de dingen te doen die ik leuk vind.

F.J.
Santpoort

de kuur lag al maanden op me te wachten totdat ik er eindelijk aan begon. van dag 1 opgeblazen gevoel in maag en darmen. veel krampen en oprispingen (boeren) 's avonds en ' s nachts. ook heel moe, uitgeput verward, prikkelbaar etc... dag 2 idem met nog meer klachten ' s nachts. vandaag is dag 3. kon maar 1 shake meer drinken want ik kon het opgeblazen gevoel en de krampen niet meer aan. durfde het om wat bloemkoolsoep en fruit en olijven te eten. snackte naar lasagne en chips... 's avonds tot mijn grote verbazing voor het eerst in 2 dagen naar het toilet kunnen gaan met als resultaat een sliert biofilm van je welste. het zag er niet uit, bleef maar komen en stonk toch wel nogal. zeker 50-60 cm biofilm kwam er langzaam uit. ik voel me nog niet beter, ben moe en wil slapen. darmen rommelen nog wat voort en een 2de toilet bezoek levert nog een paar stukjes biofilm op. verbazend snelle kuur maar niet voor watjes. ik houd het nog wel een paar dagen vol op eigen tempo en houd jullie op de hoogte. dit betreft een evaluatie om het eventueel aan clienten van me te kunnen aanraden. biores behandelaar.

Reactie van het DarmDetox-team:
We zijn blij dat je deze kuur vol hebt kunnen houden en we hadden je graag begeleiding willen geven om de kuur iets minder heftig te laten verlopen. Daar zijn namelijk makkelijk te volgen tips voor die we ook in onze FAQ’s beschrijven. In elk geval ben je vanwege het doorzettingsvermogen verlost van nogal wat taaie biofilm, onze felicitaties daarvoor! Het is in geval van duizeligheid, vermoeidheid en uitputting toegestaan tot 6 glazen heldere biologische vruchtensap te nemen. Dit kan op deze manier goed opgelost worden. Tevens zouden we je er op willen wijzen dat we regelmatig producttrainingen voor therapeuten organiseren waar ik je van harte voor zou willen uitnodigen. Op deze wijze draag ik dan alle kennis over om mensen met bepaalde moeilijkheden comfortabel door de kuur heen te helpen. Wij wensen je veel succes!
pieter
gent-belgie

Deze kuur was voor mij met 20 jaar ervaring in de begeleiding van mensen tijdens vasten, detox en speciale diëten echt een eye-opener. Ik hoef geen gewicht te verliezen want ik ben wat aan de dunne kant. Dus heb ik ervoor gekozen de korte kuur te nemen. Wat er uit de dunne darm loskwam had ik niet eerder meegemaakt. De stank van een rottende hooischuur in combinatie met een ongekend kleuren palet wekte mijn grote verbazing. Ik vond mijzelf redelijk schoon maar aan het einde van deze kuur voelde dat heel anders kan ik je vertellen. Ik raakte 3 kilo kwijt maar binnen twee weken was ik weer op mijn oude gewicht en voel ik mij energieker dan ooit. Ik ga deze kuur in de lente herhalen want dit is voor mij de manier om de hele biofilm uit mijn dunne darm te verwijderen met als resultaat een rustigere huid, soepele gewrichten en meer kracht in de spieren. Wat een schoon darmstelsel allemaal niet kan opleveren. Een aanrader voor iedereen!

H.S.
Houten

Enigszins sceptisch heb ik de normale 6 daagse kuur gedaan. Ik had al zoveel dingen geprobeerd, adviezen opgevolgd om van mijn moeheid en darmproblemen etc. af te komen maar het hielp allemaal niet tot nauwelijks. Deze kuur heeft me geweldig verbeterd, het mooie van dit product is dat je merkt én ziet dat het werkt. Ik ben erg blij dat ik dit heb gedaan! Ik ga dit in mijn praktijk zeker aanraden.

Marielle
Hoogeveen

Voel me weer lekker schoon en m’n onderrug is ook weer soepel. Grappig weer te voelen hoe dat toch op elkaar uit werkt. Ik had wel een beetje hongergevoel tussendoor, meer dan als ik m’n eigen sappen drink. Verder kreeg ik t heel koud van die shakes en heb een aantal pure gembershotjes genomen om op te warmen. Ik ga t in de zomer weer doen, dan voelt t vast heel anders!
Blij dat ik het gedaan heb, ik voel me weer lekker opgefrist!!

Roos Nauta
Founder van Frecious

Het zit erop! 3 dagen Energy Detox Diet. Ik voelde me goed! Ik had voldoende energie, een redelijk verzadigd
gevoel en geen last of pijn van mijn buik/darmen. In eerste instantie was ik een beetje sceptisch over het
biofilm verhaal, maar ik was blij verrast met wat ik elke dag in de wc aantrof. Mijn darmen zijn voor mijn gevoel
dus schoon! Ik ben in drie dagen en de op en afbouwdagen 2 kg kwijt (nogmaals: mijn doel was niet afvallen!,
maar das een aardige bijkomstigheid).

Debbie van Weelden
Simply Natural

ik heb de indruk dat het heel veel verschil maakt. Na vier dagen biofilm produceren (op de 2e t/m de 5e dag) is er verder niets meer uitgekomen. Het is wel superfijn weer te eten, zeg!

Samar Arons
Baarn

Op aanraden van mijn therapeut een 3 daagse kuur gedaan om van mijn vermoeidheid af te komen. Het was verschrikkelijk. Ik had de hele tijd heftige honger, zwak ziek en misselijk. De laatse middag besloot ik een glas zelfgemaakte smoothie te drinken, waarna ik mij veel beter voelde. Maar toen ik die avond de laatse maaltijdshake naarbinnen werkte, gaf mijn lichaam een heel erg heftige reactie. Het eerste uur ben ik bezig geweest alles uit te kotsen, gelijk met de hevigste darmkrampen die ik ooit gehad heb. De rest kwam er in de uren daarna in de vorm van zeer waterige en stinkende diarree uit. De vermoeidheid, duizelingen en hartkloppingen zijn nu, de volgende dag, duidelijk erger. Hopelijk trekt het nog wat weg.

Reactie van het DarmDetox-team:
Het doen van een Detox kuur, welke Detox dan ook, legt altijd een soort van vergrootglas over de bestaande gezondheidssituatie. Wij hadden je graag begeleiding gegeven tijdens de kuur als je op dat moment contact met ons had opgenomen. We vinden het heel erg jammer dat de kuur zo is verlopen, maar bij deze alsnog onze reactie. Als ik dit zo lees heb je een fikse galkoliek gehad op de laatste dag. Dit is op zich een positief feit, je lichaam geeft dan aan dat het heel gemotiveerd is de verontreiniging uit de galblaas te willen verwijderen. Echter kan dit ook een erg heftig proces zijn als dit ongecontroleerd gaat. Het advies aan jou is om een flink aantal leverreinigingen volgens Andreas Moritz te doen. Je therapeut kan je daar verder in begeleiden of je kunt contact met ons opnemen voor het handboekje daarvoor. Het is in verband met de door jou beschreven vermoeidheidsklachten belangrijk dat je deze kuren zult volgen.
Karen

Ik heb de zesdaagse detox voor de darmen gedaan en meteen de tweede dag kwam er al spul uit waarvan ik zeker wist dat dat er normaal niet uitkomt. Ook de volgende dagen kwamen er lange stukken, soort van vervormde binnenband uit. Doordat je alleen maar de shakes neemt als voedsel voelde ik me iets slapper, maar aan de andere kant ook weer energievoller. Ik merkte vrij snel al een verbetering op van mijn concentratievermogen en heb geen last meer van onverklaarbare moeheid gedurende de dag. Ook heb ik minder last van een opgeblazen gevoel.
Ik ben zeer blij met het resultaat!

JT
Nieuwegein

Zo, ik heb de 12 daagse kuur achter me en moet zeggen dat het een uitstekend product is. Toen ik startte had ik een
gewicht van 105 kg en een instabiele suikerspiegel. Nu, na de kuur ben ik 97 kg zwaar en een suikerspiegel om
u tegen te zeggen. Voor de kuur had ik ‘s morgens een suikerspiegel van 15 tot soms wel 20. Nu sta ik op met
een waarde van maximaal 9. Dat is in 15 jaar nog niet geweest.

Frank Francken
Almere

Ik had de 6 daagse kuur besteld maar ben maar eerst met de driedaagse begonnen. De tarwegras-shakes zijn nog te doen maar de mealshakes vond ik pittig om weg te werken. Ik dacht slim te zijn en de shakes lekker warm te maken (soort soep) maar dan verandert het bijna in een lijm/cementachtige substantie! Yuk! Niet doen dus. De volgende shake heb ik met dichtgeknepen neus koud opgedronken, stukken beter! Nog steeds geen pretje maar ik kreeg het nu op. Ik had wel het idee dat ik op een gegeven moment overal eten zag (vooral reclames op tv leken alleen maar over eten te gaan, heb die hele George Cloony niet meer voorbij zien komen, zijn koffie weer wel trouwens ;-)) . Al het eten leek ook 10x sterker te ruiken. Kon bij mijn buren al ruiken wat er op tafel stond! ;-)) Heb pas op dag 4 ontlasting gekregen (begon me al zorgen te maken gezien de cementachtige taferelen van een paar dagen eerder!) en warempel (sceptisch als ik was) had ik een soort van verlepte binnenband met lichte 'vulling'. Ik dacht vooraf nog: "die biofilm gaat vast niet gebeuren bij mij", maar ik stond erbij en keek 'er' naar…verbaast kan ik je zeggen… Tijdens de kuur merkte IK (ik lees hier ook anders) een halvering van energie en lag 's avonds veel eerder op bed dan gebruikelijk. Lampje ging gewoon uit bij mij…Mijn ogen stonden ook op 'moe', zei mijn partner. Verderop in het jaar zall ik de kuur herhalen, nu weet ik wat ik verwachten kan. Misschien ook nog een klysma vooraf bij een reputabel bedrijf en dan denk ik dat de kuur nóg effectiever is. Al met al ben ik toch tevreden hoewel aardbeiensmaak het een stuk aangenamer zou hebben gemaakt! ?

Ynl
Utrecht

Voel me superfit! De eerste dag met de shakes was zwaar met wat ontgiftingsverschijnselen, maar daarna ging het goed. Weer op de racefiets gezeten en ging erg goed, helemaal geen last van spierpijn/vermoeidheid. Raad de kuur bij iedereen aan!

Richard van Wingerden
Utrecht

6 daagse kuur gedaan en naast het feit dat ik paar kilo’s kwijt ben voel ik me superfit. Hoor ook om me heen dat ik er zo gezond uitzie 🙂 Ik raad de kuur bij iedereen aan!

Barry Dijkema
Nieuwegein

Bedankt voor jullie FAN-TAS-TI-SCHE product!!
Ik heb nog nooit zo'n efficiënte en non-invasieve darmreiniging gedaan!
Iedere ochtend verheug ik me er weer op om met m'n poep te spelen 🙂
Fascinerend wat eruit komt!
Nogmaals duizend maal dank, superblij met jullie!

Kimm Boum Bletterman

Voor mij was deze detox van drie dagen een experiment. Ik heb een praktijk voor emotietherapie en ik wilde de invloed van het lichaam op de emoties testen. In mijn blog vertel ik hoe ik deze heb ervaren: http://www.hethartvandelfland.nl/blog/35/Detox-Invloed-van-het-lichaam-op-emoties

Michèle Mosch
Het hart van Delfland

Wij hebben het volbracht echter het was niet fijn! De wake up en snack shakes waren wel te doen maar de maaltijdshakes! Het leek wel behangplaksel. Wij hebben beide geen hongergevoel gehad gedurende de kuur en het resultaat (en daar gaat het om) is prima. Toch zal ik uitkijken aan wie ik de kuur aanbeveel want ikzelf begin er niet meer aan.

H. en K. van der Vlugt
Velsen Zuid

Ik heb de 6-daagse kuur gedaan en ik ben heel blij. Ik voel me vitaler, energieker en helderder. Ik wilde mijn darmen schoonmaken en gezien wat er uit is gekomen en hoe ik me voel is het gelukt. De 3e dag vond ik even lastig maar toen ik daar overheen was, ging het prima. Wel wat hoofdpijn maar dat hoort erbij. Ik had geen honger en voldoende energie tijdens de kuur. De shakes koud drinken ging het beste. Vanaf eind 3e dag kwam de schoonmaak op gang;. Ik ga de kuur zeker 1 of 2x per jaar herhalen. Raad de kuur bij iedereen aan!

Emmy Stelling
Vrouw & Essentie/Apeldoorn

Ik heb de 12 daagse kuur aangeschaft en dacht erbij dat ik wel zou zien hou lang ik het vol zou houden. Na de 1ste dag al vond ik in de wc een resultaat, nameijk 30cm “binnenband” waardoor ik direct gemotiveerd werd door te gaan met de kuur. Na de 10e dag ben ik gestopt omdat ik een feestje in het vooruitzicht had.
Als ik terugkijk vond ik de kuur pittig omdat ik de shakes niet echt lekker vond (mijn man vond ze overigens prima te doen) Ik loste dit op door de shake in 1x naar binnen te klokken zodat ik deze niet hoefde te proeven. Iedere dag was weer een verrassing wat er in de pot zou liggen en iedere dag was het een heerlijke opluchting voor mijn lijf dan er weer een lange sliert biofilm lag.
Ik heb al vele kuren etc, gedaan, maar deze overtreft wat mij betreft alles. Het is een zeer grondige reiniging die ik ieder mens zou willen aanraden. Ik moet er eigenlijk niet aan denken dat die vieze rotzooi nog in mijn lijf/darmen zou zitten.
Ik ben ook heel blij dat hiermee ook de dunne darm gereinigd wordt en niet alleen de dikke darm zoals bij een darmspoeling. Kortom het is even doorzetten, maar het resultaat maakt dat meer dan waard.

Ankie Thierry
Bergen

Ik heb de 3 dgs kuur gedaan. Het viel me meteen de eerste dag al tegen, had ik niet verwacht. Ik wilde ETEN. Voelde me erg slap en heeeeel koud. Ik kon het maar niet warm krijgen. Zelfs niet na een warm bad. De eerste dag heb ik nog wel wat kunnen werken maar de 2e en 3e dag zeker niet. Heb echt veel moeten liggen zelfs. De hond uitlaten was eigenlijk al niet te doen. Totaal geen energie, normaal heb ik dat juist erg veel. Geen biofilm gezien, en alleen de eerste dag nog ontlasting gehad. Daarna niet meer, pas op 5e dag , met kleine beetjes tegelijk. Tijdens de kuur niet echt honger gehad maar ook geen fijn gevoel in mijn buik na de shakes. Per dag een kilo afgevallen, was niet perse nodig. En nu na een week nog steeds veel krampen en moeite met ontlasting, normaal gesproken geen probleem mee, 2 tot 3 keer per dag. Ik voel me zeker niet energieker, zelfs meer moe, en voel me ook niet schoner. ik weet niet of ik het nog eens zal herhalen. Ik vond het niet eten erg moeilijk, had ik niet verwacht dat dat mij zoooo zwaar zou vallen.

Reactie van het DarmDetox-team:
Het is voor ons spijtig om te lezen dat de kuur voor jou zo is verlopen. Wij hadden je graag begeleiding willen geven als je contact met ons had opgenomen. Er zijn namelijk een aantal maatregelen die je had kunnen nemen. Wij zijn er altijd voor mensen die dit soort problemen tijdens de kuur ervaren en hadden je graag geholpen. Zo te lezen heb je last van toch wel een laag bloedsuikergehalte en het had je kunnen helpen om een aantal glazen biologisch helder vruchtensap te drinken. Dit had het koud hebben, gewichtsverlies en honger hebben voorkomen. Het feit dat er geen zichtbare biofilm uit is gekomen wil niet zeggen dat deze niet is losgekomen. Te lezen aan de verschijnselen van jouw buik was er sprake van een nogal taaie biofilm en deze komt er dan pas uit als je weer gaat eten. Dit kan tot 2 weken na de kuur duren. We willen je feliciteren met het feit dat dit bij jou zeer zeker is gebeurd en hopen dat als je de moed zult hebben voor de herhalingskuur je contact met ons opneemt voor de begeleiding.
els

Het was de bedoeling om de 6-daagse kuur te doen. Helaas bij dag 5 lukte het mij niet meer om ook nog de derde maaltijd tot me te nemen. Mijn maag was enorm opgezet en was nog helemaal vol.
Wel voelde ik me enorm fit en ik had beduidend minder last van mijn gewrichten. Vanaf dag 6 had ik pas ontlasting en kwam de biofilm ook los, Voelt als een effectieve grote schoonmaak.

J.Rietberg
Folsgare

Ik heb last van steeds erger wordende hooikoorts en allergieën en heb al tijden het idee dat mijn darmen daar misschien een rol in spelen. Sapkuren hadden tot nu toe geen effect, dus ik was behoorlijk getriggerd door jullie verhaal over de biofilm. Gewoon maar proberen dacht ik dus en ik had een kuur van 12 dagen besteld. Van een bevriend natuurgeneeskundig therapeut kreeg ik echter het advies om maximaal 5 dagen te doen. Ik vond het heel makkelijk om een doosje per dag te hebben, waarin alles zat wat ik mocht eten. Jammer alleen dat er zoetstof was toegevoegd aan de shake, dat maakte het voor mij na een paar dagen moeilijker om alles op te drinken. Ik vond de hoeveelheid shake aan de vele kant; ik had iedere keer het gevoel dat ik tot mijn nek toe volgepropt zat met pap. Maar verder was het redelijk goed te doen, alhoewel ik snakte naar een hartige smaaksensatie. Na de vierde dag kreeg ik de shake echt niet meer zonder kokhalzen weggewerkt en ben ik gestopt. Ik ben positief overweldigd door het resultaat. Vooraf maakte ik me wat zorgen of deze kuur bij mij überhaupt effect zou hebben, maar iedere dag zag ik inderdaad allerlei troep mijn lichaam uitgevoerd worden! Daarnaast ben ik (onbedoeld, maar zeer gewenst) 6 kilo lichter na de laatste opbouwdag. En ik voel me heel fit. Ik heb me na de kuur laten doormeten door een electro-accupuncturist en daar waar ik tot een week of vier geleden talloze zwakke meridiaanpunten had, zijn er nu nog maar 3 van over! Extreem goed resultaat dus! Hoop dat dat ook geldt voor het effect op mijn hooikoorts en allergie. Ik neem me voor deze kuur ieder jaar te herhalen met een dag of 4-5 en ik raad deze kuur zeker aan iedereen aan. Wel met de opmerking dat de shakes echt geen pretje zijn….

Marijke

De kuur gedaan zonder enig probleem. Voelde me helder en vol energie, kon zwaar werk in de zorg makkelijk uitvoeren. Ga dit halfjaarlijks herhalen en zal het geïnteresseerde aanraden.

Heb ook de training tot Detoxcoach gevolgd, is echt een aanrader, altijd doen! Veel achtergrondinformatie en een deskundige Marion

Alette Lohman
Gouda

6 daagse kuur gedaan, ik ben 7 kilo lichter, wordt elke dag veel te fit wakker en zit nu achter mijn bureau me af te vragen hoe ik mijn energie kwijt moet raken… 🙂 🙂 🙂

Rob Hermans
Rotterdam

Ik ben nu aan de derde dag van de kuur van 3 dagen bezig en ik geloof mijn eigen ogen niet, wat draagt een mens een ongewenste ballast met zich mee,
ik heb div.darmreinigingen en, leverreinigingen gedaan,die ook pittig waren, waarbij ik al dacht nou nou wat een opluchting,maar deze kuur voltrefd al mijn verwachtingen.
Al op de eerste dag was ik zeer verbaasd, dag 2 was een voltreffer en nog steeds komt er van alles los, Ik heb het gevoel ontdaan te zijn van rotzooi wat er niet hoort, Ofschoon ik altijd dacht gezond te eten,ik rook en drink niet en eet hoegenaamd geen vlees,begrijp ik nog steeds niet waar het allemaal vandaan komt.Ik heb het idee wel wat afgevallen te zijn maar wil de volledige kuur van 3 dagen afwachten,
Zoals alles wat uit de natuur komt,smaakt alles niet lekker maar het is maar voor 3 dagen. Toch ben ik erg positief over deze darmreiniging en ga het zeker over een half jaar weer doen,want het blijft fascinerend om telkens weer in de wc pot te kijken welk model er nu weer ligt. Bedankt

Ineke R.
Amsterdam

Ik heb er zoveel aan gehad, heb al wel meerdere detoxen gedaan, dus al enige ervaring (sapkuur, citroensap, 28 dagen Jacqueline van Lieshout). Elke detox gebeurt er weer iets anders, soms juist heel veel weerstand. Na deze kuur ben ik voor mijn gevoel weer meer kapitein op mijn eigen schip. Heb ik het stuur stevig in handen, voel me absoluut helderder, sterker, meer energie, uitgerust en minder zin in dingen die ik voorheen moeilijker kon laten staan: koffietje in de ochtend, glaasje wijn elke dag tijdens koken en/of eten, toch af en toe brood als dat even wat makkelijker was (en het is ook zo lekker). Mijn 'projectjes' in mijn hoofd krijgen meer en beter vorm en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Marisol

Net 3 dagen kuren achter de rug en ik kan het iedereen aanraden, want het resultaat is inderdaad dat je darmen goed gereinigd worden! De kuur vond ik wel pittig, waardoor ik het geen 6 maar 3 dagen heb volgehouden. Op de 1e en 2e dag had ik echt ontgiftingsverschijnselen. De 1e avond ontzettende hoofdpijn en de 2e dag een soort koortsaanval. Ook voelde ik me verre van fit. De 3e dag ging het beter en ben ik zelfs gaan hard rennen. De 4 tussendoor-zakjes waren prima te doen, maar om de maaltijdzakjes zonder klontjes klaar te maken viel me niet mee en opdrinken was ook geen feest. Ik kreeg telkens niet meer opgedronken dan 250ml tot 300ml, maar had totaal geen honger. Vanwege de goede resultaten en het gemak (je hoeft er naast niet te eten) ga ik de kuur zeker herhalen (heb ook nog 3 doosjes…).

Hoogendoorn
Woerden

Helaas heeft de kuur op mij geen goede uitwerking gehad. Ik kreeg in de loop van de ochtend, op de eerste dag, last van hoofdpijn. Er vanuit gaande dat dit een ontgiftingsreactie was, ben ik gewoon doorgegaan. Echter, vlak voordat ik de Goodnight wilde nemen verergerde mijn misselijkheid zo, dat ik moest overgeven. Helaas dus voor mij, maar hier moet ik mee stoppen.

Reactie van het DarmDetox-team:
Wij begrijpen dat dit een heftig soort reactie is. Natuurlijk heeft dit met ontgifting te maken, maar dat is slechts een deel van het probleem. In een dergelijk geval adviseren wij altijd de snacks en wake up and goodnight zakjes te laten staan en alleen de maaltijd zakjes te nemen. De maaltijd zakjes deel je dan in 2 porties en mix elke portie met 400 ml water. Deze 2 porties neem je met een uur tussen elke portie. Zo drink je een veel dunner mengsel. Mochten mensen dan nog steeds braakneigingen krijgen is stoppen inderdaad de enige optie. Echter lost deze manier van innemen in 99% van de gevallen het probleem op. Bij diegenen bij wie dit het probleem niet oplost is de galblaas overvol met vervuiling en probeert het lichaam tijdens de kuur deze vervuiling kwijt te raken. Dat doet het lichaam door de galblaas spastisch te laten samentrekken als er iets in de maag komt en dat geeft de braakneigingen. Stoppen met de kuur is dan de enige oplossing en men dient dan eerst een aantal keer de leverreiniging volgens Andreas Moritz te doen. Handboekjes hiervoor zijn bij ons te verkrijgen via de mail.
Caroline

Ik heb een kuur van 12 dagen gedaan. In het begin ging het allemaal prettig en werden mijn darmen elke dag een beetje schoner, maar gaande weg de 7e dag werd het wel moeilijker. Vol gehouden tot de 9e dag. 7 kg afgevallen. Ik ben gestopt omdat ik mij de gehele kuur slap voelde en op de 9e dag werd dit te veel.

Alfred
Rotterdam

Dit werd mijn zoveelste darmreinigingskuur. "Ach, kan in iedergeval geen kwaad" dacht ik voor de evenzoveelste keer…..én ik was eerlijk gezegd best wel benieuwd geworden door al die verhalen over de '' biofilm' !
Aan het einde van de 2e dag maakte ik daar kennis mee, en ja…het was een belevenis om die troep dag na dag in de riolering te zien verdwijnen!
Alleen de twee eerste dagen was ik wat uit mijn doen, beetje zeurderig in mijn hoofd, moe en uit mijn 'hum', maar nadat de Biofilm op gang kwam voelde ik mij steeds energieker en echt schoner worden. Geen moment heb ik honger gehad of buikkrampen. Mijn plan was om direct maar de 12-daagse kuur te doen. Echter op dag zeven had ik van het ene op het andere moment weerzin in de middagshake. Bij de eerste slok proeste ik het uit. Dit was voor mij het signaal om te stoppen.Die dag heb ik nog wel de tussendoortjes en de nacht-mix.genomen.
Het was heerlijk om daarna weer gewoon te kunnen gaan eten!

Wat heeft het mij nog meer opgeleverd buiten een schone darm?
Het is nu 6 weken later en nog steeds heb ik geen enkele trek in zoete of vette voeding. Iets waarmee ik voorheen de laatste jaren regelmatig over de schreef ging. Chocolade (van die hele pure) waar ik dagelijks graag een stukje van luste, kan ik nu met een gerust hart voor mij op tafel zien liggen zonder er ook maar één moment naar te hunkeren! Doet me niks meer! Ik eet veel meer fruit, groenten en andere gezonde dingen en ben nóg matiger met vlees geworden. Al met al ben ik ruim 4 kilo afgevallen.

Ik hoop dat in de toekomst misschien wat variatie in de maaltijd shakes te bedenken zijn. Iedere keer datzelfde goedje drinken, (wat overigens redelijk te doen was) werd na een paar dagen het enige minpuntje.

Ik heb meer energie gekregen. Een goede reden om met de overige 5 doosjes de kuur t.z.t. te herhalen!
Mooi product!

Mieke Barendregt
De Bilt

Wij hebben de kuur 2 dagen kunnen volhouden. Het plan was 3 dagen maar we vonden vooral de snacks en de wake up/good night zo vies dat het na 2 dagen klaar was. De maaltijden vond ik nog wel te doen. Vooral de nare nasmaak in mijn mond na alle shakes vond ik vies dus nam ik er kauwgom achteraan. We hebben dan ook wel in alle shakes een scheut diksap gedaan anders kreeg ik het niet weg. Ik heb geen binnenband in de wc gezien maar heb wel het gevoel dat mijn darmen 'gereinigd' zijn. Gedurende de twee dagen waren we alle twee humeurig en moe. Toch ben ik blij dat we het twee dagen hebben gedaan vanwege het schone gevoel in mijn lijf en de energie die het daarna op leverde.

Joke
Leeuwarden

Zojuist de driedaagse kuur afgesloten. Het was best zwaar, maar het resultaat was het dubbel en dik waard! Ik schat dat ik zo’n vijf meter biofilm ben kwijtgeraakt. Heerlijk! En wat voel ik me energiek! Wat had ik dit graag eerder gedaan! Ik ben ervan overtuigd dat héél veel mensen deze kuur hard nodig hebben. Een absolute aanrader.

Jeanine Slot
orthomoleculair therapeut in Nieuwegein

Voel met top na de kuur, geen middagdip meer, hele dag t/m 's avonds energie, huid voelt goed, voel me echt lekker! Heb alleen niet zo'n hele sliert ervaren, bij mij kwam er pas na de kuur veel ontlasting denk dat toen alles er in 1 x is uitgekomen.

Pieter
Utrecht