Bijzondere ingrediënten

De DarmDetox is uniek in de wereld. Dit komt door het werkzame ingrediënt van de gefermenteerde bast van de oliepalmboom. Het fermenteren van deze bast is een zeer moeizaam proces, maar essentieel voor de werking van deze kuur.

De vezel
De gefermenteerde vezels van de bast van deze palmboom hebben als eigenschap dat ze tot diep in de kern van de vervuiling, oftewel de “slakken”, kunnen doordringen. Dit is noodzakelijk omdat de slakken zich aan de slijmlaag van de darmen hechten en anders niet zullen loslaten. Deze vezels dringen dus door tot diep in de slakken en bevochtigen ze daar van binnen uit. Op deze wijze laat de vervuilde slijmlaag van de slakken los en komt deze op simpele wijze naar buiten glijden, zonder enige moeite, kramp of pijn.

Okra
Daarnaast bevat de DarmDetox ook nog okra, een ingrediënt dat de slijmlaag van de darmen zelf bevochtigt en weer optimaal laat functioneren. Dit is nodig omdat door de jarenlange vervuiling van de darmen de eigen slijmlaag uitgedroogd en ontstoken is.

DarmDetox nu mét Chlorella en zónder Stevia
DarmDetox bevat nu naast de bestaande ingrediënten ook Chlorella. DarmDetox met Chlorella helpt een normale darmfunctie te behouden en werkt darm reinigend. Het helpt namelijk bij het verwijderen van zware metalen uit het lichaam en bevordert hiermee lichaamsontgifting. Ook helpt het irritatie van de darmwand te kalmeren en de groei van gunstige darmflora te vergroten. Hiernaast zit er geen Stevia meer in de kuur, dus het bevat géén zoetstoffen meer.

De okra vrucht

Gebruiksaanwijzing

Voor een optimaal resultaat zijn er een aantal dingen waar op gelet moet worden. Voor u start met de kuur dient u de inname van voedsel te verminderen om de darmen tot rust te laten komen. Tijdens de kuur beperkt u zich tot de maaltijd vervangende shakes. Deze shakes voorkomen een hongergevoel en bevatten alle benodigde voedingsstoffen, vitamines en energie. U nuttigt geen andere zaken behalve de inhoud van de zakjes en water.

Voorbereiding

Om uw lichaam voor te bereiden is het nodig om gedurende 2 dagen voorafgaand aan de kuur de hoeveelheid en soort voedsel dat u tot zich neemt af te bouwen, zodat uw lichaam kan wennen aan de nieuwe situatie. Tijdens deze 2 dagen neemt u zo min mogelijk suiker, koffie en alcohol, bij voorkeur helemaal niet. Drink vooral veel water.
Afbouwdag 1: Neem de helft van uw gebruikelijke hoeveelheid voedsel.
Afbouwdag 2: Eet deze dag gemakkelijk verteerbaar voedsel. Bij voorkeur alleen fruit, soep en yoghurt of smoothies in een beperkte hoeveelheid.

Kuur

Na de voorbereiding is het tijd voor de kuur. Een doosje bevat alle benodigdheden voor 1 dag kuren. De inhoud van dit doosje bestaat uit zeven zakjes die u in de loop van de dag oplost in water, shaket en DIRECT opdrinkt. Wanneer u het met water aangelengde ingrediënt laat staan, kan het zijn dat de vloeistof dusdanig indikt dat u het niet meer kunt consumeren. 7 zakjes goed voor 1 dag.

  • Wake up (direct na opstaan) Toevoegen aan 300 ml water en schudden in shaker.
  • Maaltijd shake: (als ontbijt ongeveer half uur na Wake Up) Toevoegen aan 400 ml water en 3-5x schudden in shaker. Direct opdrinken.
  • Snack: (tussen ontbijt en lunch shake) Toevoegen aan 300 ml water en schudden in shaker.
  • Maaltijd shake: (als lunch)  Toevoegen aan 400 ml water en 3-5x schudden in shaker. Direct opdrinken.
  • Snack: (tussen lunch en diner) Toevoegen aan 300 ml water en schudden in shaker.
  • Maaltijd shake: (als diner) Toevoegen aan 400 ml water en 3-5x schudden in shaker. Direct opdrinken.
  • Good night: (voor slapen) Toevoegen aan 300 ml water en schudden in shaker.

Drink de shake meteen na het mixen. Drink daarnaast minimaal 2 liter water per dag. Tijdens de kuur geen koffie of alcohol gebruiken.

Tip 1: de maaltijdshakes kunnen ook in 2 delen worden genuttigd waardoor deze minder dik zijn. Neem eerst de ene helft van het zakje met 400ml water en vervolgens de tweede helft van het zakje met 400ml water.

Tip 2: om de smaak te verbeteren is het toegestaan een beetje biologisch diksap toe te voegen aan de maaltijdshakes.

Na de kuur

Omdat uw maag tijdens de kuur is geslonken en uw darmwand is ontdaan van gifstoffen, begint u de dag na de laatste shake voorzichtig met de inname van (vast) voedsel. Uw maag is tijdens de kuur aardig geslonken en de darmwand heeft zich totaal gereinigd en beschikt niet meer over een “beschermend” laagje vuil. Om die reden is het zeer belangrijk om het eten voorzichtig op te bouwen.

Opbouwdag 1: eet bij voorkeur zo vloeibaar mogelijk, bij voorkeur soep, smoothies & yoghurt.

Opbouwdag 2: neem voeding die zacht én gekookt is zoals soep, gekookt ei, gekookte groenten, gekookte aardappelen en gekookte vis. Dit mag aan hoeveelheid niet meer zijn dan de helft van wat u normaal gesproken zou eten.

Na deze twee dagen kunt u normaal eten en mag u ook ongekookte groenten en salades.

Ingrediënten per dagverpakking

Wake up en Evening shake (2 zakjes á 7g)
Inhoud zakje: Tarwegras poeder*, Enzymen

Maaltijd shake (3 zakjes á 25g)
Inhoud zakje: Olie palm vezel poeder, Erwten proteïne poeder, FOS inuline, Okra poeder, Rode rijst poeder, Guargom, Mango fruit poeder, Vanille poeder

Snack (2 zakjes á 8g)
Inhoud zakje: Wortel poeder, Passievruchten poeder, Erwten proteïne poeder, Chlorella Pyrenoidosa, Okra poeder, Omega-3 poeder

*van biologische oorsprong